La Síndica Municipal atén 22 casos durant el 2018, cap amb una resolució satisfactòria pels ciutadans

La Síndica Municipal, Sílvia López, durant la presentació del balanç de la seva activitat l'any 2018

La Síndica Municipal, Sílvia López, va presentar el balanç de la seva activitat de l’any 2018 a la sessió extraordinària del Ple Municipal celebrada ahir. Va exposar que ha atès 22 casos, diferenciant entre queixes i consultes, dels quals 14 s’han marcat com resolts. López va destacar que això no implica que el ciutadà estigui satisfet amb la conclusió, sinó que ha desistit d’elevar el tema a instàncies superiors.

Els temes més recurrents han sigut sorolls, sobretot en la temporada turística, i queixes per donar de menjar als animals i per la gran velocitat a la que passen els cotxes, un fet que intimida als ciclistes.

López ha posat de relleu que el llenguatge de les ordenances, on s’inclouen les taxes i preus públics, és massa tècnic i complicat d’entendre per la població. Per això, va demanar un esforç als grups municipals per fer-lo més senzill i clar, especialment als punts on s’expliquen els pagaments. Va argumentar que la ciutadania marxa amb la idea de que «l’administració els estafa».

La Síndica va explicar que atén una mitjana d’un parell de persones cada setmana.

En el torn de paraula dels grups municipals, tots ells van expressar la seva gratitud a la feina de Sílvia López durant el primer any després de la creació de la figura de Síndica Municipal.

El regidor d’ICV, Sebastián Tejada, va denunciar que l’administració municipal «no auxilia amb caràcter preferent a la Síndica», ja que hi ha casos pendents des de fa 7 mesos. Un fet que va atribuir a una inactivitat de l’administració. Per això, va demanar un canvi d’actitud a l’equip de govern.

Josep Maria Pérez Basart, regidor del PP, es va mostrar dolgut perquè els ciutadans no marxin contents. Va exposar un cas personal en el qual va demanar informació, a l’octubre de l’any 2016, però encara no l’ha rebut. Es va queixar que quan si ha rebut resposta, aquesta no s’ajusta a les seves demandes.

Des de la CUP, el seu regidor, Jan Catà, va afirmar que dos casos setmanals són una bona manera de començar per no col·lapsar l’entitat. Va demanar un esforç a tots els partits que conformen el Ple Municipal per fer una embranzida per consolidar la figura de la Síndica Municipal.

Per part del PSC, la regidora Cindy Rando va recordar que la creació de la figura de la Síndica Municipal és una iniciativa del govern per dotar de més transparència a l’Ajuntament.

La regidora d’ERC, Cristina Gómez, va agrair la tasca proactiva de Sílvia López a l’hora de plantejar temes de ciutat. Va posar de relleu que els problemes amb els quals es trobava la Síndica són qüestions que cal abordar també des del plenari, la majoria relatives a la mobilitat, l’espai públic i els sorolls.

El tinent d’Alcalde del PDeCAT, Jordi Sitjà, es va proposar a fer d’intermediari amb les altres administracions amb les quals hi ha temes sense resoldre, en aquest cas, la Diputació de Barcelona. També amb les qüestions d’inspecció o tècniques relacionades amb el propi consistori calellenc.

Sílvia López ostenta el càrrec de Síndica Municipal des del mes de maig. El tindrà per un període de 5 anys, ampliable a un màxim de dos mandats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *