La tornada al col·legi des del punt de vista sanitari

Els professionals sanitaris consideren que a l’inici del curs escolar és molt important fer una planificació acurada de les rutines dels infants. D’aquesta manera, diuen, no es produeix un canvi sobtat respecte els horaris dels mesos previs, els estivals, que són més relaxats.

 

Si s’aconsegueix fer de manera correcta i progressiva aquesta planificació, els infants tindran més oportunitats per aconseguir un bon rendiment escolar. Així ho ha explicat el doctor Francisco Codina, del servei de pediatria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Segons el doctor Codina, aquí entren en joc molts elements com ara la família, els propis nens i nenes, el professorat i també els professionals sanitaris. Un aspecte important per tal que els infants afrontin la jornada escolar amb èxit és que facin un bon esmorzar a casa: “L’esmorzar és l’àpat més important per als nens. Cobreix una quarta part de les calories, és quan els enviem a l’escola, quan fan les activitats, a estudiar, a córrer, no poden anar en dejú, han de menjar”. 

Hi ha diferents causes que expliquen el baix rendiment escolar. El doctor Francisco Codina parla, entre altres, dels factors sanitaris: “Si un nen té un problema físic com ara que no hi sent, no veu, doncs evidentment que això és una dificultat, com si té un problema d’aprenentatge com ara una dislèxia, o a nivell pedagògic, a nivell familiar és important que els nens tinguin un espai idoni per estudiar. Els pares han de controlar, segons l’edat del nen, sobretot dels més petits que facin les feines”.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva comparteix aquestes reflexions al seu portal web, a l’apartat «Cuidant infants».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *