Prova pilot de neteja del fons marí a Santa Susanna i Malgrat

Imatge d’arxiu

Aquest iniciativa es podria implementar a tota la costa del Maresme de cara l’any que ve.

Demà dimecres i també dijous es durà a terme una neteja del fons marí en dues platges, una a la platja de davant de l’hotel Caprici de Santa Susanna i dijous a la zona de la desembocadura del riu Tordera, a Malgrat de Mar.

Un equip de submarinistes recolliran els residus que es trobin fins a 200 metres mar endins.

El president del Consorci de Turisme i vicepresident del Consell Comarcal, Joaquim Arnó, ha explicat en una entrevista a l’Info Vespre, en què consisteix el projecte

“La prova pilot consistirà a veure què extraiem de brutícia, porqueria o redius de cada tipus i què podem trobar-nos en la resta de platges. A partir d’aquí, podrem fer una valoració del pressupost i recursos necessitem per l’any que ve i pressupostar una acció a llarg termini que s’intentarà fer cada any. Però sobretot cuidat el nostre medi ambient”

Com ha destacat Arnó, aquestes accions formen part d’una prova pilot promoguda pel Consorci de Turisme del Maresme i el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona. En funció dels resultats, es podria estendre a tot el litoral maresmenc.

El cost d’aquesta recollida del fons marí és menor gràcies a col·laboradors i a una associació de voluntaris que juntament amb l’embarcació de salvament , la col·laboració de les brigades de cada municipi i policies locals que duran a terme la delimitació de l’espai amb les mesures de seguretat convenients.


“Voluntat, institucional, política i social. Està clar que hem de ser conscients del que tenim al nostre fons marí, no es veu però realment existeix. Ens cal voluntat social, és a dir que la gent sigui conscient; voluntat institucional voler-ho fer i institucionalitzar-ho com estem intentant fer i posar-hi recursos. I voluntat política, és a dir ser conscient que les neteges costen diners, si no embrutéssim, es gastaria menys. Pretenem posar en relleu el què hi ha al fons marí i conscienciar que llençar al mar no significa que la brossa desaparegui sinó que ja està latent per molts anys”.

Joaquim Arnó presentarà demà a les 10 del matí el projecte en una trobada davant l’hotel Caprici de Santa Susanna, podeu recuperar l’entrevista sencera aquí

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *