La tossuderia d’una calellenca per fer-se en un lloc en el món del teatre

IMG_3221

La telenovela de sobretaula de La1 “Acacias 38” ha significat el seu gran debut a la petita pantalla, on ha acompanyat a milers d’espectadors en la sobretaula. Però en el currículum d’Irene Gamell hi ha també moltes hores de teatre, ara a Barcelona i abans a Madrid, on va anar-hi a l’aventura i amb la determinació d’aconseguir un paper que li permetés fer realitat el seu somni de convertir-se en actriu. Ho ha aconseguit. Ha estat a la cartellera madrilenya i ara mateix comparteix escenari amb Concha Velasco a “El Funeral”. La calellenca ha visitat avui els estudis de Ràdio Calella TV per explicar-ho.

Gamell ha explicat que va marxar a Madrid a buscar-se la vida com actriu. Hi va anar sola, sense pis i acompanyada d’una maleta. Ha dit que van ser uns mesos molt difícils, en què la il·lusió d’aconseguir un paper que l’ajudés a introduir-se en el circuit d’actors s’esvaia cada dia una mica. De fet, va quedar-se sense diners i va haver de fer la maleta per tornar a Barcelona, però just en aquell moment, va sonar el telèfon.

Quan portava dos mesos allà i tenia 10 euros al compte corrent, Pensava, què faig? He vingut fins aquí i no he aconseguit feina, ni tan sols m’he pogut moure… Recordo estar fent la maleta per tornar a casa, ho havia intentat, i de sobte vaig rebre una trucada oferint-me una feina en una empresa que necessitaven algú que parlés en català amb els clients.

Aquella feina li va donar l’estabilitat econòmica que necessitava per no haver de tirar la tovallola i seguir lluitant per fer realitat el seu somni de ser actriu. Es va presentar a un munt de càstings i, amb el temps, això va començar a donar els seus fruïts. Quan estava fent l’obra Bienvenido a mi vida li va arribar la gran oportunitat. El director Manuel Martínez, fill de Concha Velasco, la va fitxar per El Funeral.

Portava dos anys a Madrid fent l’obra “Bienvenido a mi vida”, i l’actriu protagonista ho va deixar. Necessitaven trobar algú que s’hi posés molt ràpid. Jo havia coincidit amb ell en algun esdeveniment però no m’imaginava que pogués aparèixer al teatre, em veiés i em truqués per dir-me que tenia una proposta per a mi.

I d’això ja fa un any. L’obra que fins aquest diumenge podeu veure al Teatre Borràs de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat