La UGT del Maresme considera “alarmant” l’increment de la temporalitat dels contractes laborals

Imatge d'arxiu

Les llistes de desocupats han augmentat aquest agost en 10.000 persones a Catalunya i en 46.400 al conjunt d’Espanya. El total d’aturats és ara de gairebé 400.000 a Catalunya, uns 50.000 menys que fa un any i de prop de 3,4 milions a tot l’Estat. Els sindicats alerten de les conseqüències negatives de la temporalitat en els contractes.

 

Segons les dades del ministeri de Treball que s’han donat a conèixer aquest matí, es tracta de la pujada més pronunciada des de l’agost del 2011. L’atur ha augmentat especialment en el sector serveis, en acabar-se els primers contractes de la temporada turística. De fet, ha crescut en tots els sectors, tret de l’agricultura.

El secretari comarcal de la UGT al Maresme, Lluís Torrents, ha valorat les xifres donades a conèixer aquest matí durant una entrevista a l’InfoMigdia. Segons ell, són negatives per 3 motius: perquè augmenta l’atur, cau la contractació i cau l’afiliació a la seguretat social.

D’altra banda, segons l’informe «Evolució de la contractació temporal a Catalunya 2008-2016» presentat recentment, la temporalitat està precaritzant encara més els llocs de feina ja que, segons Lluís Torrents, per generar 5.000 llocs de feina calen 31.000 contractes.

L’informe de la UGT Catalunya considera alarmant l’augment de les contractacions a través de les empreses de treball temporal. Concretament, s’han incrementat un 36,3 per cent.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Lluís Torrents, secretari comarcal UGT Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *