L’ADF alerta de l’elevat risc d’incendi forestal per la revetlla de Sant Joan

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Alt Maresme desplegarà un total de 6 vehicles i una vintena de voluntaris per evitar qualsevol incident tant en zones forestals com urbanes durant la revetlla de Sant Joan. El dispositiu es farà en col·laboració amb els parcs de Bombers de la zona i les policies locals de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera. De fet, de l’ADF alerten que aquesta revetlla vindrà marcada per l’alt risc d’incendi, després de les elevades temperatures de la setmana passada. És per això que fan una crida a la responsabilitat i demanen extremar les precaucions per evitar possibles focs causats per un ús imprudent del material pirotècnic.

El dispositiu d’aquest any estarà format per 21 voluntaris que treballaran des de les 19 h del dia 23 fins a les 3 h del dia 24, amb sis vehicles amb kit d’aigua per evitar qualsevol incendi de vegetació en zones urbanes, periurbanes i forestals. En declaracions a Ràdio Calella TV, el coordinador de l’ADF a l’Alt Maresme ha alertat que la campanya de Sant Joan d’enguany estarà marcada per l’elevat risc d’incendi, després de l’onada de calor de la setmana passada i l’augment de la presència humana en els entorns naturals.

Encarem el Sant Joan amb por i respecte, perquè hem tingut unes setmanes complicades amb alguns petits incendis. Ens preocupa sobretot que es llencin petards en zones boscoses o prop d’urbanitzacions i que això pugui provocar incendis. Hem tingut unes temperatures fora del normal de principis d’estiu i això provoca que els boscos estiguin més secs i creixi el risc.

És per això que fan una crida a la prudència i demanen a la ciutadania la màxima responsabilitat a l’hora de llençar la pirotècnia i recorden que està prohibit llençar petards i fer foc a menys de 500 metres de qualsevol massa forestal. També recomanen que si es llencen petards, es faci sempre en direcció contrària a la zona forestal i que, tot i estar a més de 500 metres de zona forestal, cal no llençar-los prop de zones agrícoles o en solars urbans, per la seva alta inflamabilitat.

El de sempre. Sobretot si es llencen petards que es llenci a 500 metres de massa forestal, que es llencin en zones on no hi hagi risc, i seny. Que no es llenci prop de contenidors de paper que és el que passa sempre en aquestes revetlles. Des de l’ADF fem una crida actuar amb seny perquè ens podem endur un ensurt gros.

En cas d’observar alguna columna de fum o patir algun ensurt cal trucar al telèfon d’emergències 112 de la Generalitat.

Des de l’ADF alerten que malgrat que la campanya de prevenció estival tot just acaba de començar, ja han fet algunes actuacions a la zona. I és que en els darrers set dies s’han declarat cinc petits incendis, un d’ells a Calella, a la zona del Torrent del Raig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *