L’Agència de Salut Pública de Catalunya nega que hi hagi un brot de sarna a la nostra zona

Imatge d'arxiu

L’hospital de Calella ha detectat i tractat almenys sis casos de sarna, tots ells de la mateixa família. Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya han fet una crida a la calma explicant que és una malaltia relativament freqüent.

La diferència és que es detecta millor, segons ha declarat el secretari de Salut Pública, el doctor Joan Guix.

“La sarna, en contra del que es pensa, és una malaltia relativament freqüent que a diferència del que passava fa uns anys té poc a veure amb el nivell d’higiene i aquest tipus de coses. Abans s’associava amb pobresa i mala higiene amb sarna i ara, igual que ens passa amb el tema dels polls amb les criatures, ens passa el mateix amb la sarna. La nostra visió és que no ha augmentat la sarna, s’està mantenint estable, el que succeeix és que el sistema de vigilància epidemiològica ho detecta millor”

Guix ha alertat que és una malaltia molt infecciosa però gens perillosa i ha equiparat el contagi de la sarna amb el dels polls.

«No ha d’estar alarmada en absolut, no estem en una situació diferent de l’habitual. Han d’extremar les mesures d’higiene, han de netejar-se, han de rentar-se les mans, això és importantíssim. També pensem que estem amb plena epidèmia de grip, tot i que estigui baixant. Les mesures higièniques, el rentat de mans i la neteja són essencials com a mesura general per mantenir la salut de la població»

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al doctor Joan Guix, secretari de Salut Pública.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *