L’agrupació local del PSC considera que amb Pedro Sánchez s’obre l’esperança per Catalunya

Des d’avui, hi ha nou president al Govern espanyol. Pedro Sánchez, el líder del PSOE, ha guanyat la moció de censura que treu del poder Mariano Rajoy i el PP com a conseqüència de la sentència Gürtel. El líder socialista ha obtingut 180 vots a favor -entre els quals els d’ERC i el PdeCAT-, 169 en contra i una abstenció. Aquests són uns fragments de les intervencions del dia de Pedro Sánchez.

Pere Tarrés, primer secretari de l’agrupació local del PSC, considera que el canvi a la presidència significarà també un canvi en la relació amb Catalunya.

Hi ha un moment de canvi i crec que aquest canvi és fermament que s’obre un nou temps per tot el país i per Catalunya per l’esperança. Nosaltres sempre hem dit que era un problema a resoldre, polític, i no judicial. Judicialitzar les coses que s’han judicialitzat ens han portat a un camí que no té sortida.

És la primera vegada de la recent història democràtica que triomfa una moció de censura després que les tres anteriors (1980, 1987 i 2017) es quedessin lluny de la majoria necessària per expulsar el president de torn.

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *