Calella escalfa motors per començar a desplegar la programació de Ciutat del Bàsquet Català 2018

Ha recollit el testimoni de Sant Cugat, que ha ostentat el títol durant el 2017. L’acte de traspàs es va celebrar dissabte passat en el marc d’una cerimònia amb molt de xou i protagonisme dels joves jugadors dels diversos clubs de bàsquet de la ciutat vallesana. Intercanvi de presents entre les ciutats de Sant Cugat i Calella, i també amb la Federació Catalana de Bàsquet; representats pels seus màxims responsables. L’alcaldessa Montserrat Candini va comprometre’s davant la seva homòloga, Mercè Conesa, a estar a l’alçada de Sant Cugat. També va posar en valor l’experiència de Calella en l’organització de grans esdeveniments esportius.

Per exemple quan va ser designada Vila Europea de l’Esport, l’any 2016. La casualitat fa que Sant Cugat en sigui amfitriona aquest 2018.

Montserrat Candini, molt il·lusionada per afrontar aquest nou repte, va admetre que arriba en un moment dolç per a Calella i el bàsquet calellenc en particular.

“Ens arriba en un moment d’aniversari. Amb l’expertesa i coneixement que en els últims anys hem assolit en l’organització d’esdeveniments importants, com l’Ironman i la Volta, i amb la mateixa il·lusió amb la qual vam preparar la Vila Europea de l’Esport ara farem activitats i actes al llarg de l’any perquè el conjunt de la ciutadania s’ho senti com a propi”, va dir l’alcaldessa.

Aquest 2018 coincideixen dues celebracions especials: els 90 anys del bàsquet a Calella i els 50 anys de la fundació del Club Bàsquet Calella. Candini va apuntar que aquestes dues efemèrides, sumades ara a la designació de Ciutat del Bàsquet Català, consoliden Calella com una destinació de referència amb l’esport i els seus valors.

També a nivell intern, amb la pràctica esportiva molt estesa entre la població. En relació a això, n’apuntava una dada: “El 46% dels majors de 16 anys de Calella fan algun tipus d’esport. Tot el que té a veure amb l’activitat física, el benestar i la salut, està molt consolidat i arrelat a la ciutat. Això ens pot ajudar a fer un pas endavant”.

Candini va afirmar que la celebració de Ciutat del Bàsquet implicarà tot el teixit associatiu local, i va comprometre’s a treballar per estar a l’alçada de la programació d’activitats que ha desenvolupat Sant Cugat.

La comissió organitzadora que dissenya la programació de Calella, integrada per l’ajuntament i el Club Basquet Calella, n’anuncia la presentació per “ben aviat”. Pel moment, s’ha confirmat un clínic i un curs d’entrenadors de Nivell 0 dirigits a la potenciació del bàsquet.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que va donar el relleu a la seva homòloga, va desitjar encerts a Calella en el seu any de celebració.

L’acte de traspàs, dissabte passat a Sant Cugat, també va comptar amb la presència del president de la Federació Catalana de Bàsquet, que va recordar els seus anys com a jugador professional, quan també Calella militava a la primera divisió. “Quan era professional del bàsquet, Calella estava a primera divisió. Recordo amb molta enyorança aquells partits a Calella o Pineda; quan estaven a Primera Divisió com el Joventut, el Madrid o Barcelona”, va explicar Joan Fa.

Lleida, l’any 2000, va ser la primera Ciutat del Bàsquet Català, que també han ostentat municipis com Girona, Mataró, Terrassa o Granollers.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *