L’Ajuntament construirà pisos de lloguer assequible sobre l’Aldi

Representació de l'edifici resultant del projecte del nou supermercat

Els 2.800 metres quadrats de dret a vol sobre el futur supermercat Aldi es destinaran a lloguer assequible. Una possibilitat apuntada fa uns mesos per l’alcaldessa i que avui ha confirmat en una entrevista a La Ciutat, en què ha detallat que de la promoció que vol construir l’Ajuntament en resultarà una trentena de pisos i que la majoria es destinaran a joves. El consistori fa efectiva la clàusula negociada per edificar sobre l’equipament comercial del solar de l’aparcament Hospital 2, on aquests dies han de començar els treballs per preservar les restes arqueològiques que hi ha localitzades.

Descartada la primera opció de destinar l’espai a usos sanitaris o assistencials amb l’anunci de Salut d’ampliar l’Hospital Sant Jaume; el Govern Municipal ha decidit destinar el dret a vol de l’Aldi a pisos de lloguer assequible. És diferent al lloguer social, que s’adreça a persones en situació de vulnerabilitat. L’alcaldessa Montserrat Candini ha dit que es pensa en joves, per ajudar-los a fer el pas de l’emancipació, i en persones grans, per donar-los una millor qualitat de vida.

Pot ser una parella o una persona sola. Seran pisos absolutament accessibles i amb totes les facilitats, que formaran part d’una comunitat intergeneracional; cosa que trobem molt important (…) Seran promoguts per l’Ajuntament de Calella i es concediran segons les bases que l’Agència de l’Habitatge ens digui que són les més adequades.

Es construirà una promoció d’entre 31 i 32 pisos, dels quals una vintena seran per a joves i la resta per a persones grans; que conviuran en una mateixa comunitat de veïns a tocar de l’Hospital Sant Jaume.

En relació al projecte d’ampliació del centre hospitalari i el compromís municipal de construir un aparcament a Can Saleta, Candini ha indicat que s’han iniciat els treballs previs i que a finals de primavera es podran començar a fer les cates del terreny. En paral·lel s’està concretant el finançament, que recaurà en l’empresa municipal Gestvia. L’alcaldessa ha assegurat que es tracta d’una operació complexa que podria comportar l’expropiació de l’establiment que hi ha al costat del CAP.

És evident que es necessita espai i que la pensió en quedarà afectada. Però permeti’m que em quedi aquí per les persones afectades amb qui hem d’acabar de parlar.

L’alcaldessa ha assegurat que les obres d’ampliació de l’Hospital tensionaran Calella a nivell d’aparcament i exigiran fer una planificació molt acurada del sector i del conjunt de la ciutat. La primera mesura ha estat endreçar l’aparcament dels Toyca i fer uns primers contactes amb l’Estat, que n’és el propietari, per explorar possibilitats de futur en la línia de garantir la rotació de les places. El proper pas serà transformar el solar del Salicrú en una nova bossa d’aparcament.

És un terreny absolutament òptim per fer-hi una bossa important d’aparcament, que estarà habilitat aquest mateix estiu (…) En principi serà zona blanca, però vull respectar el debat en el sí del Consell d’Administració de Gestvia i les conclusions que puguin acabar aportant.

Candini ha dit que encara no s’han concretat les partides estatal i catalana que s’esperaven per equilibrar el pressupost del 2021 i que finalment es portarà a aprovació en les pròximes setmanes. L’alcaldessa ha reconegut la dificultat de tancar els comptes en un moment d’absoluta excepcionalitat, amb ingressos en l’aire i poc coixí financer. Amb tot, espera que els partits de l’oposició siguin comprensius amb la proposta, que se’ls presentarà perquè hi puguin fer aportacions.

Ara ja no podem esperar més i calculo que l’última setmana de gener o la primera de febrer portem el pressupost al Ple (…) Aquest any encara serà més difícil que el 2020 perquè llavors teníem la taxa turística i els romanents. Aquest 2021 amb els romanents pràcticament gastats i sense taxa turística.

En clau de política local, l’alcaldessa ha reprovat algunes de les intervencions que s’han produït en les darreres sessions plenàries, que han acabat crispant el debat. Ha donat a entendre que són fruït d’una escenificació davant les càmeres. A l’oposició, li demana que les proclames d’ajudar pel bé de la ciutadania les tradueixin en accions concretes. I s’ha adreçat a Calella en Comú i Esquerra.

Els comuns estan governant a Espanya. Ni una sola esmena als pressupostos de l’Estat. Si volen ajudar que presentin esmenes i portin diners a Calella. Esquerra va aprovar el pressupost, com també ho va fer el PDeCAT, i zero esmenes i zero diners.

Candini ha negat que l’executiu que presideix oculti informació i s’ha refermat que, en la gestió diària i també durant les sessions plenàries, es compleix el que estableix la normativa.

Per últim, ha dit que intueix que les eleccions al Parlament de Catalunya s’acabaran posposant.

Ens estan dient que els indicadors son elevadíssims, i que en les pròximes 3-4 setmanes, quan estarem en plena campanya, hi haurà una pujada molt gran. Ho dic a títol personal: el meu nas em diu que es posposaran.

A Calella, i en cas que es confirmi la cita amb les urnes el 14 de febrer, s’habilitaran nous espais electorals, amplis i ventilats, que substitueixin alguns dels tradicionals centres que s’han desaconsellat per qüestió de la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *