[AMPLIACIÓ] El CAP trasllada l’activitat Covid a l’hotel Summer

hotel summer

L’hotel Summer concentrarà l’activitat Covid de l’atenció primària de Calella. L’establiment de la família Coll, que ja va cedir l’hotel Oasis Park Splash durant la primera onada, s’està adequant perquè entri en funcionament de forma imminent, segons ha pogut saber Ràdio Calella TV i ha confirmat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. D’aquesta manera, els professionals del CAP prestaran assistència d’una manera externa, sectoritzada i més segura per als pacients. També per aquells que no presenten simptomatologia compatible amb el coronavirus.

La família hotelera Coll ha tornat a posar a disposició de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva els seus establiments per descongestionar i treure pressió als centres sanitaris, com ja va passar durant la primera onada de la pandèmia. L’oferta s’ha traduït en la sessió de l’Hotel Summer per concentrar tota l’activitat Covid del CAP de Calella. Segons apunten des de la família Coll, la Corporació els ha demanat habitacions per passar consulta, però que en cap cas es produiran ingressos hospitalaris.

Aquesta vegada no serà un hotel medicalitzat com ja va passar amb l’Hotel Oasis Park Splash. Aquest cop s’atendran les consultes de pacients amb simptomatologia compatible amb la Covid. En aquest recurs s’han habilitat despatxos pels professionals que porten la gestió de tota l’atenció Covid al CAP de Calella, com són els gestors, professionals de medicina, d’infermeria i auxiliars, així com una sala per poder realitzar les proves d’antígens i PCR als contactes estrets dels positius. També es farà des d’aquest nou espai el seguiment telefònic als pacients i als seus contactes. Les persones que presentin simptomatologia compatible amb la malaltia i que requereixin una prova diagnòstica, se’ls seguirà atenent al centre d’atenció primària calellenc.

L’objectiu és establir un flux de pacients sectoritzat i externalitzat perquè el CAP pugui absorbir tota l’activitat no relacionada amb la Covid. Una externalització que donarà més espai per a l’activitat diària del centre d’atenció primària i reforçarà la seguretat sanitària dels pacients no Covid.

Tal com va recollir Ràdio Calella TV en un reportatge al CAP de Calella, la pandèmia ha posat els centres d’atenció primària en el focus de la lluita contra la Covid. S’ha hagut de transformar per complet durant els darrers mesos per fer de para-xocs del coronavirus. Ara hi ha menys presencialitat als centres, però la feina s’ha vist incrementada notablement amb diversitat de tasques i circuits sectoritzats per evitar contagis dins les instal·lacions sanitàries.

L’habilitació de l’hotel Summer ha d’entrar en funcionament de forma imminent i durant tot aquest primer trimestre del 2021.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat