[AMPLIACIÓ] L’Ajuntament crea el “Passaport Cultural” per apropar la cultura als joves

Els calellencs i calellenques d’entre 12 i 20 anys podran gaudir del nou “Passaport Cultural”. Una nova fórmula de l’Ajuntament de Calella per apropar als més joves a espectacles culturals de teatre, música, exposicions, visites de museus o tallers a la biblioteca. Tot plegat amb l’objectiu de fomentar la cultura i incentivar el seu consum a nivell local. A més, tots els que tinguin el Passaport Cultural podran accedir a avantatges exclusius en format de descomptes o invitacions.

Segons la regidora de Joventut, Cindy Rando, la iniciativa sorgeix de la necessitat d’incentivar el consum de cultura entre els més joves.

Calella és un municipi molt actiu culturalment i ens adonem que el jovent no gaudeix les activitats que fem. Creiem que és una molt bona oportunitat treballar en el Passaport perquè puguin consumir cultura amb uns al·licients molt interessants.

Cada jove disposarà d’un passaport amb 10 caselles, que s’aniran segellant cada cop que s’assisteixi a una de les activitats culturals programades. Un cop s’aconsegueixin marcar totes les caselles, s’haurà de presentar el document a l’espai Jove amb el DNI corresponent. Allà es podrà bescanviar per vals de descompte i regals dels comerços i negocis col·laboradors.

Hem treballat amb diversos comerços de la ciutat i ens han ofert diferents opcions de vals. Són al·licients molt importants i engloben ofertes com oci, cultura, restauració i imatge cultural. És un ampli ventall que motivarà al jovent i els hi agradarà.

Això si, per tal de garantir que es visiten activitats culturals de diferent format, haurà de constar com a mínim un segell per cada categoria. Amb l’assistència a les activitats que estiguin marcades amb una estrella s’obtindrà un doble segell.

A més, aquest Passaport Cultural serà personal i intransferible i tindrà una validesa d’un any.

Per  tal de promocionar el seu impuls, l’Ajuntament ha previst més premis. En aquest sentit les dues primeres persones que omplin un passaport cultural obtindran un val de la joieria Mediterrània. Les primeres dues que omplin 2 Passaports Culturals rebran un val de 50 euros per gastar en els comerços de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial. I les dues que omplin 3 Passaports, rebran un altre val de 50 euros i entraran en un sorteig per aconseguir un cap de setmana a Port Aventura per a quatre persones.

Ara les escoles, com també els joves, podran fer propostes d’activitats culturals que s’afegiran al circuit d’actes.

Les escoles podran sol·licitar-nos activitats que considerin i el que farem nosaltres és treballar per aconseguir-ho. El que volem és que els joves participin i ens demanin què és el que més els interessaria veure, per facilitar i apropar-los la cultura.

Tots els joves, d’entre 12 i 20 anys, escolaritzats a Calella o empadronats rebran el passaport cultural. El poden obtenir a través de les escoles o també sol·licitant-lo a l’Espai Jove de Can Saleta.

Nosaltres facilitarem el passaport cultural a tots els joves de Calella de 12 a 20 anys o alumnes escolaritzats al municipi. Tots rebran la primera targeta perquè puguin començar a consumir activitats culturals. La presentació la farem el dia 24 i rebran el passaport amb un segell per haver-hi assistit a l’acte inaugural.

La iniciativa ha estat ideada conjuntament per les regidories de Cultura, Educació i Joventut i va ser presentada ahir per l’alcaldessa Montserrat Candini i les regidores Montserrat Mateu i Cindy Rando.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *