L’Ajuntament de Calella distribueix el fons d’emergència del 2017

Ciutat inundada per les tempestes a Lima (Foto: AP)
Ciutat inundada per les tempestes a Lima (Foto: AP)

És d’una quantia global de 900 euros, que es repartirà en parts iguals entre tres projectes que està desenvolupant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

300 euros es destinaran al projecte d’ajuda als damnificats per les inundacions i esllavissades que va provocar el fenomen meteorològic anomenat Niño Costero en poblacions de Perú i Colòmbia. Va ser a finals de gener del 2017, quan fortes pluges i tempestes van afectar zones costaneres de sudamèrica deixant un balanç d’almenys 238 persones mortes i centenars de ferides i desaparegudes.

Altres 300 euros es destinaran a engruixir la recaptació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en el seu projecte de reconstrucció de les zones més afectades pel pas de l’huracà Irma, el passat mes de setembre. Sobretot a Cuba, Haití i la República Dominicana. L’huracà va deixar un balanç d’almenys 40 morts, centenars de ferits i quantiosos danys materials.

La quantia restant es destinarà als treballs de reconstrucció de les ciutats mexicanes que van resultat més afectades pel terratrèmol de magnitud 8,2 graus a l’escala de Richter que va sacsejar el sud i el centre del país. Això va passar a principis de setembre i des de llavors hi han hagut més de 819 rèpliques. L’objectiu del projecte és garantir al màxim que els recursos arribin oportunament als territoris afectats i amb visió de procés.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat