Aquesta tarda es constitueix el nou Consell dels Infants

Sessió del Consell d'Infants 2017

El plenari es renovarà amb la incorporació dels nous representants dels cursos de cinquè de primària dels centres educatius calellencs que han estat escollits pels seus propis companys d’aula. Aquest és el segon any de funcionament d’aquest òrgan consultiu que té per missió fomentar el debat sobre aspectes que tenen a veure amb el món de la infància i, tal i com va passar el curs passat, traslladar a l’Ajuntament de Calella algunes propostes del col·lectiu perquè siguin preses en consideració.

Els membres del Consell dels Infants de Calella del 2017-2018 assumiran aquesta tarda el càrrec de consellers –alguns l’arrosseguen del curs passat– durant el plenari de constitució del nou òrgan representatiu i de participació que es va crear l’any passat amb l’objectiu de donar veu i escoltar els nenes i nenes de la ciutat.

Està format per 28 consellers, escolars de cinquè i sisè de primària. Els més grans seran substituïts aquesta tarda pels nous alumnes dels cursos més petits, que han estat elegits pels seus propis companys. El funcionament del Consell dels Infants radica en la celebració de comissions mensuals per discutir i treballar temes propis o els encàrrecs que els traslladi el Ple de l’Ajuntament de Calella a l’inici del curs. L’any passat, per exemple, van rebre l’encàrrec d’aprofundir sobre els drets de la infància i dissenyar l’espai de la ludoteca que es va muntar per la passada Fira de Calella i l’Alt Maresme. Els consellers van concloure que volien activitats per a nens i nenes de totes les edats, que fossin segures i fomentessin a la convivència, entre d’altres.

A continuació podeu recuperar les explicacions dels consellers del curs 2016-2017 sobre el format de la ludoteca:

Però més enllà d’atendre els encàrrecs, els consellers també van presentar el llistat de temes que creien s’haurien de treballar en el curs que comença aquesta tarda. Eren realitzar una campanya de reciclatge, la millora del Pati de l’Ós, i l’adaptació de la senyalització per a persones amb alguna discapacitat.

Escolteu-ne l’anunci en el següent document d’àudio:

Aquesta tarda es donarà a conèixer el projecte al voltant del qual es treballarà aquest curs. La sessió de constitució del Consell dels Infants se celebrarà a l’Ajuntament Vell a partir de les sis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.