[AMPLIACIÓ] L’Ajuntament de Calella s’adhereix a la vaga general feminista del 8M

Participants a la concentració de la vaga general del 8M convocada per la comunitat feminista de Calella

La moció presentada per la CUP va rebre ahir l’aval de la majoria plenària perquè el consistori doni suport a l’aturada que es farà el Dia Internacional de les Dones i, alhora, faciliti a les treballadores de l’ajuntament que puguin adherir-se a la vaga. Només el PP va votar en contra d’aquesta proposta d’acord, una de les set recollides en el text. La comunitat feminista de Calella està treballant per definir les accions i mobilitzacions que es faran a la ciutat el 8 de març.

El plenari va votar per separat cadascuna de les set propostes d’acord, i només una va quedar rebutjada: la que plantejava la remunicipalització dels serveis públics relacionats amb la sanitat, serveis socials i atenció a les dones i a la infància. La resta van tirar endavant. Entre aquestes, la que demana a l’Ajuntament de Calella que incorpori clàusules per evitar l’escletxa laboral en les contractacions, i que estableixi un protocol específic per evitar la discriminació de les persones trans.

El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Calella, Jan Catà, confia que la iniciativa tingui un ampli seguiment a la ciutat.

Era necessari que entréssim aquesta moció, entenem que és necessari que l’Ajuntament es bolqui amb aquesta iniciativa. L’any passat va tenir molt d’èxit, intuïm i esperem que aquest any en tingui més. I el que volíem era acostar aquesta iniciativa a la institució.

Aquest any la jornada de vaga vol reivindicar el treball femení i lluitar contra l’escletxa salarial, que avui dia es situa en més del 23%. També vol denunciar la feminització de la pobresa, el fet que les feines més mal regulades i remunerades recaiguin en les dones i la doble jornada laboral –entre la feina fora de casa i la de casa– que moltes es troben obligades a fer. Més enllà de les reivindicacions laborals, enguany la vaga també servirà d’espai de denúncia de les violències masclistes.

Els cupaires osaran especial interès en la personació de l’Ajuntament en casos penals d’assetjament laboral.

I el que no volem de cap manera és que aquesta moció acabi amb fum i sí que ja tenim preparades una sèrie de clàusules per incloure en una sèrie de contractes que es faci a l’Ajuntament per evitar l’escletxa salarial, i no només això sinó que estarem molt atentes de què realment sigui l’Ajuntament que es personi en casos d’assetjament laboral i estarem molt atentes a fer complir tots i cada un d’aquells punts que s’han aprovat.

Jan Catà, anima a totes les dones a secundar la vaga i sortir a defensar els seus drets amb motiu de la vaga general feminista convocada per divendres de la setmana vinent. Un dels objectius és que els homes supleixin les tasques de les dones per posar-se en la seva pell i donar valor a la feina que fan diàriament.

La comunitat feminista de Calella està treballant per definir les accions i mobilitzacions que es faran a la ciutat el 8 de març.

 

Escolteu l’entrevista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *