L’Ajuntament de Pineda i la Generalitat es personaran com a acusació particular en el cas del nadó apallissat

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha convocat per aquest migdia una junta de portaveus extraordinària per tractar sobre el cas de l’infant de dos mesos ingressat a la UCI de la Vall d’Hebron amb diverses lesions: presentava hematomes al cap i al braç i tenia cinc costelles trencades. El pare del bebè, de 21 anys i veí de Pineda de Mar, va confessar davant instàncies judicials ser l’autor de les lesions. La mare, de la seva banda, va dir en declaracions a Antena3 que mai havia presenciat cap pallissa i que aquestes es produirien quan ella no era a casa. La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència ha assumit la tutela del menor i la Generalitat ha confirmat diverses accions de protecció del petit.

Afers Socials de la Generalitat i també l’Ajuntament de Pineda de Mar es personaran com a acusació particular en el cas del bebè apallissat pel seu pare i que, a resultes d’això, està ingressat a l’UCI de la Vall d’Hebron “estable dins la gravetat”.

L’infant està sota la tutela de la DGAIA. El pare, qui va confessar ser l’autor de les greus lesions, està en llibertat amb mesures cautelars. Se li ha retirat el passaport i té prohibit acostar-se a menys de 500 metres de la criatura. A la mare se l’està investigant.

En un comunicat d’aquest matí, Salut confirma que ha obert un expedient per tal d’investigar l’assistència prèvia que hauria rebut el nadó en les darreres setmanes i en diferents centres.

Segons informava TV3 aquest cap de setmana, al nadó de dos mesos el van visitar el passat 27 de desembre a l’Hospital de Calella i li van donar l’alta sense que s’activés cap alerta. L’endemà una infermera va comunicar als Serveis Socials de l’Ajuntament de Pineda, on està empadronada la família, que tenia indicis d’irregularitats en la situació del menor i demanava que es fer un seguiment. Es va activar llavors el protocol per a famílies en risc d’exclusió social però no per risc de maltractament. Davant d’això, el Departament d’Afers Socials està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals. L’alcalde Xavier Amor ha mostrat la total predisposició del consistori a col·laborar amb la Generalitat.

A tot això, el Síndic de Greuges ha convocat una reunió amb Salut, Serveis Socials i la DGAIA per analitzar el cas i determinar si podria haver fallat el protocol establert. Rafael Ribó ha posat l’accent en què el petit va ser atès almenys quatre vegades en diversos centres mèdics i que només es va activar el protocol quan se’l va derivar a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *