Palacín (ERC Pineda): “Hem de veure què ha fallat i què podem fer tots per millorar”

La diputada i alcaldable d’ERC a Pineda de Mar, Mònica Palacín, assistirà aquest migdia a la junta de portaveus del consistori pinedenc que ha convocat l’alcalde, Xavier Amor, per tractar del cas del nadó apallissat. En una entrevista al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV, Palacín s’ha posat a disposició de l’equip de Govern i de totes les administracions a l’hora de millorar, si s’escau, els mecanismes per prevenir i actuar davant de casos de maltractaments infantils.

La regidora i alcaldable d’ERC a l’Ajuntament de Pineda de Mar s’ha mostrat consternada pel succés. Comprensiva amb el rebuig social que això ha provocat, Mònica Palacín considera que els càrrecs electes han d’actuar amb responsabilitat en la defensa dels drets de la ciutadania.

Des de la discreció que hem de tenir com a servidors públics, càrrecs electes, ens posem a disposició de l’equip de Govern i prendre decisions conjuntes si pertoquen. Hem d’entendre el rebuig i la ràbia de la ciutadania, però després cap fred i amb la resta de les administracions veure què ha fallat i què podem fer entre tots per millorar.

En un altre ordre de qüestions, la diputada d’ERC al Parlament de Catalunya ha reiterat la negativa del partit a aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat si es manté la situació de vulneració de drets democràtics a Catalunya, encara que això comporti la caiguda del Govern de Pedro Sánchez.

Com sempre serem en una taula de diàleg hi serem però demanem que el govern actual sigui conscient de la vulneració de drets democràtics que patim i pateixen molts companys nostres. Hi ha d’haver gestos. El vicepresident Aragonès ho ha dit: no ens aixecarem de la taula de diàleg perquè sabem que els pressupostos són una eina fonamental per desenvolupar les polítiques.

Per Palacín, un projecte de pressupostos que vetllin de forma real pels valors democràtics serien l’eina més efectiva per combatre el discurs xenòfob i de l’enfrontament que està prenent el protagonisme en la política espanyola, de la mà –diu ella– de Ciutadans i VOX.

A Catalunya, la diputada republicana ha garantit la unitat d’acció de l’independentisme que, matisa, no s’ha de confondre amb fer llistes unitàries.

S’ha confós anar a la una en les accions perquè el Parlament reprengui les polítiques a fer una llista única, sigui a nivell nacional o municipal. Com a diputada puc dir que la feina dels diputats en comissió hi ha claríssimament unitat d’acció a l’hora de defensar les propostes de resolució i que tenim una molt bona relació amb la resta de partits polítics, de Junts per Catalunya, els comuns o la CUP. Fins i tot d’altres.

Sobre política municipal, l’alcaldable d’ERC s’ha referit a l’anunci sorpresa d’Enric Creus d’abandonar la cursa per les eleccions municipals. El candidat de En Marxa, en la qual s’integra el PDeCAT, exposava motius personals i d’altres per renunciar a la candidatura.

Sap greu que durant uns mesos hi hagi un grup de persones que es moguin perquè s’estimen el municipi i que altres motius o un cúmul de motius hagin provocat la decisió, que segur ha estat molt dura.

ERC té actualment cinc regidors a l’Ajuntament de Pineda de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *