L’Ajuntament negocia la compra de la planta -2 del jaciment

RT_JACIMENT 1_07062022

La reformulació del projecte de museïtzació de les restes arqueològiques del Roser obligarà a l’Ajuntament a comprar la planta – 2 d’aparcament. L’adquisició d’aquest sol s’havia de fer inicialment per mitjà de l’empresa municipal de Gestvia, qui pretenia explotar l’espai com aparcament regulat de zona blava. Ara, però, serà el consistori qui assumeixi la inversió per convertir una de les dues plantes inferiors de la superfície comercial en un museu arqueològic des d’on poder visitar el jaciment. Així ho ha confirmat en una entrevista al programa La Ciutat, el portaveu de l’executiu, Josep Torres, qui ha reconegut que Gestvia va decidir renunciar a les 74 places d’aparcament per afavorir a la preservació del patrimoni històric.

Josep Torres ha admès que aquest ha estat sempre un projecte viu, canviant a mesura que apareixien noves troballes, i que la prioritat de l’executiu ha estat la de preservar les restes romanes.

Amb el tema de les ruïnes el govern sempre ha mantingut la mateixa premissa: primer seny i responsabilitat. Què hem fet? Hem planificat en funció del que anava sortint. Hem pres decisions a mesura que s’ha descobert el que ara coneixem tots. És importantíssim la decisió que hem pres de comprar la planta menys 2 per fer la museïtzació.

Torres ha recordat que inicialment era Gestvia qui comprava aquesta planta per poder fer l’explotació de l’aparcament. Ara, és l’Ajuntament qui assumeix l’adquisició per poder destinar tot el nivell inferior a un museu, que s’assimili molt al de Badalona, i permeti explicar la història de Calella.

L’havíem de comprar des de Gestvia per fer un aparcament. El problema és que s’ha anat descobrint restes, l’aparcament anava minvant i vam decidir ser valents i deixar enrere la idea de l’aparcament i convertir-ho tot en un museu que ens permeti exposar tot l’utillatge recupera’t i explicar la història de Calella. El nostre compromís sempre ha estat el de preservar el patrimoni.

El portaveu de l’executiu ha avançat que de moment no hi ha un preu tancat per a l’adquisició de la segona planta inferior.

En un altre ordre de qüestions, Torres també s’ha refermat avui en què, si hi ha acord polític, la ubicació de la primera platja de gossos que es crearà a Calella no es portarà a consulta ciutadana. Ha confirmat les tres ubicacions que hi ha sobre la taula i ha argumentat que són els espais on hi ha menys afluència de banyistes en plena temporada.

El que s’ha escollit són 3 ubicacions on no hi ha massa gent. Hi ha gent sempre a les platges de Calella, però en aquestes tres no hi ha tant d’aforament. Ara ens hem de posar d’acord tots per decidir per majoria aquesta ubicació.

Encara amb relació a la modificació de l’ordenança de Convivència i Via Pública, Torres també ha confirmat que la prohibició de fumar a tot el litoral calellenc entrarà en vigor a tot estirar a principis de juliol. El portaveu del Govern ha avançat que ja tenen tota la senyalització preparada i que durant les primeres setmanes seran més laxos pel que fa a les sancions, amb campanyes de sensibilització i pedagogia per informar els banyistes dels nous canvis.

Aquest matí a La Ciutat Josep Torres, també ha aprofitat per respondre a les declaracions de la regidora de la CUP Núria Freixas qui la setmana passada reconeixia que durant el Ple d’Investidura volia demanar a l’alcalde que trenqués el pacte amb el PSC. Al que Torres ha respost assegurant que fins al moment s’han assolit un 85% dels compromisos recollits en el pacte de govern.

Tenim un elevat grau de compliment amb el pacte que vam signar de Govern amb Candini. Un 86% està complet i hem fet més coses. Hi ha una inèrcia, una continuïtat del que ha creat la Montse i que està funcionant molt bé amb el tarannà del nou alcalde.

Unes declaracions recollides en la que Josep Torres ha dit que ha estat la seva darrera entrevista a la ràdio com a líder del partit socialista. Ara, fa el pas el costat per donar tot el seu suport a Cindy Rando.

Recupera l’entrevista a Josep Torres a La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *