Els rockabillies han tornat a Calella

Foto: Costa de Barcelona-Maresme

L’Screamin Festival ha tornat amb força i amb un cartell que no decebrà als amants de la música rock&roll. Arrenca oficialment demà amb una programació de concerts al Santi’s Beach Bar i a La Fàbrica, on divendres i dissabte s’hi reuniran artistes de talla internacional d’estils musicals com el rockabilly, el rythm&blues, el doo-wop i el country. A més, durant la setmana es faran activitats gratuïtes i festes temàtiques que permetran tornar a veure pels carrers de Calella a seguidors d’aquesta estètica retro tant característica dels anys 50. Des de l’organització, Carlos Díaz, d’El Toro Records, apunta que ja han rebut moltes reserves i anuncia coses especials de cara al 2023 quan el festival celebrarà el seu 25è aniversari.

Dos anys de pandèmia han servit perquè aquesta edició de l’Screamin Festival s’esperi amb més ganes que mai. I això es tradueix en un volum de reserva d’entrades més gran que en temps prepandèmics, segons ha confirmat Carlos Díaz en declaracions a Ràdio Calella TV.

Ara tenim unes 500 persones confirmades, això significa que molt probablement cobrim l’aforament de la sala. A part d’això, vindrà molta gent a passar la setmana amb la família per participar a les activitats que no són de pagament, i aquestes és difícil comptar-les.

Gratuïtes han estat les festes que ja han començat aquest cap de setmana al Santi’s Beach Bar, una de les seus del festival de música retro, que s’ha significat a nivell internacional com un referent de l’estil rock&roll.

Al llarg dels anys, l’organització ha aconseguit fer-se amb una agenda de contactes que li permet tancar una programació molt atractiva i d’altíssima qualitat. Entre els caps de cartell d’aquest any, Jack Bymoore and The Bandits i l’australià Pat Capocci, que torna a l’Screamin Festival al cap de 12 anys convertit en un dels músics més coneguts arreu del món.

El vam donar a conèixer ara fa 12 anys, quan va tocar aquí i per primera vegada a Europa. Després ha triomfat a nivell internacional en festivals de tot tipus d’estils musicals, no només de rock.

Pat Capocci actuarà divendres a la nit a la Fàbrica. L’endemà, un altre dels caps de cartell: la californiana Kim Lenz.

És una cantant nordamericana, de les poques que practiquen el rockabilly femení. Els tindrem dissabte i diumenge, i amb ells dos ja seria suficient per apropar-se aquest cap de setmana a La Fàbrica. Dins de la música que treballem nosaltres, hi ha subestils i cap és millor que l’altre. A l’Screamin hem programat el millor de cadascun d’ells.

Carlos Díaz, de Toro Records, explica que l’Screamin aposta per artistes confirmats i per descobrir noves formacions que busquen fer-se un lloc en el panorama internacional.

Tenim una banda andalusa, Lojo and the Mojos, que són molt interessants i auguro que tindran un futur brillant. També el grup canadenc Manny jr and The Ciclones, amb un guitarrista molt potent que segur que després de passar per l’Screamin li sortiran motles contractacions a Europa, n’estic convençut.

En el marc de l’Screamin Festival es farà un homenatge al desaparegut Charlie Feathers, que hagués complert 90 anys. El seu fill viatjarà des dels Estats Units per participar al show que s’ha preparat en record a aquesta llegenda del rockabilly.

Les entrades per assistir als concerts de La Fàbrica, divendres i dissabte, es poden comprar al web del festival. 40 euros costa l’entrada d’un dia i 80 euros, l’abonament del cap de setmana.

L’acord entre El Toro Records i l’Ajuntament de Calella expira el 2023, coincidint amb el 25 aniversari del festival.

Amb la pandèmia pel mig ha sigut difícil de quadrar el festival d’aquest any. Ara ens queden dos anys de compromís amb Calella, són aquest i el del 2023, que arribarem al 25è aniversari i ho volem celebrar d’alguna manera especial. A partir d’aquí, veurem què passa.

El director del festival ha posat de relleu l’entesa que hi ha hagut sempre amb l’Ajuntament de Calella, i especialment amb l’alcaldessa Candini, que sempre els va donar una empenta per tirar endavant l’esdeveniment, segons ha reconegut Díaz.

Podeu consultar la programació de l’Screamin Festival clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.