[AMPLIACIÓ] L’Ajuntament subvenciona amb 4.900 euros la millora de locals comercials buits o amb activitat

Onze empreses han obtingut un ajut municipal per posar al dia el seu local comercial. Són les beneficiàries de la segona fase de la convocatòria del 2016 per al desenvolupament empresarial i el foment de l’economia local, pel qual s’ha concedit un import total de 4.900 euros. Cadascuna de les empreses o emprenedors ha rebut una subvenció que va dels 350 als 500 euros per a l’adequació o millora dels establiments oberts cara al públic. Només en un dels casos, l’ajut s’ha concedit a una empresa que inicia activitat a Calella: es tracta d’una agència de viatges dedicada a la gestió de viatges esportius per a l’Europa Central. Durant el 2016, l’Ajuntament de Calella ha atorgat 6.000 euros a un total de tretze projectes empresarials.

Ha estat la quarta convocatòria anual d’ajuts municipals per a la rehabilitació i millora de locals comercials, que s’atorguen en dues fases, l’última aquest segon semestre de 2016.

La primera tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella, Núria Parella, ha dit que el resultat de la iniciativa ha sigut molt positiva i ha aconseguit, a més, reactivar l’activitat en carrers considerats prioritaris: Sant Jaume, Bruguera, Amadeu i Jovara.

“Suposo que la iniciativa s’ha hagut d’anar consolidant i tot i que en els últims anys no esgotàvem la partida, aquest 2016 sí. Hem donat 13 subvencions per valor de 6.000 euros. Tot i que l’import màxim per subvenció era de 500 euros, en segons quines zones podia arribar als 600 euros, i se n’han donat alguns en carrers on l’Ajuntament havia detectat poca activitat comercial i poca obertura”, ha explicat Parella en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

En un dels casos, l’ajut s’ha concedit a una empresa que iniciarà activitat a Calella. Estarà ubicada al número 69 del carrer Jovara, i treballarà en l’àmbit turístic i de gestió de viatges esportius.

Tots els sol·licitants han d’haver presentat el projecte d’obres del local, que havia de ser per un import superior als 2.000 euros. Segons les bases de la convocatòria, se’ls entregarà la meitat de l’import de la subvenció, i la resta quan aportin la documentació justificativa de la despesa executada.

A redòs de l’acceptació que ha tingut entre els empresaris aquesta última convocatòria d’ajuts, el Govern Municipal n’ha incrementat la dotació amb 4.000 euros més, arribant als 10.000 euros per aquest 2017.

Podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Núria Parella aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *