L’Ajuntament valora demanar responsabilitats per les incidències al festival de hip-hop

Festival Hip Hop Warriors, 02/04/2016
Festival Hip Hop Warriors, 02/04/2016

L’àrea de Joventut es tornarà a reunir avui amb els organitzadors del festival Hip Hop Warriors per valorar-ne la celebració i dirimir responsabilitats pels incidents que van tenir lloc a la plaça Conrad Prat. La regidora Cindy Rando, en la línia de les explicacions donades en el ple de dilluns, ha confirmat haver rebut queixes de diversa tipologia, i entre elles pel llenguatge emprat en la competició de cantants de rap. També van aparèixer grafits en mobiliari urbà i en parets pròximes a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri. Contactats per Ràdio Calella TV, els organitzadors han reprovat aquests fets, que desvinculen totalment de la voluntat i el tarannà del festival. Asseguren que van estar donant missatges en pro del civisme i que, en el seu conjunt, fan un balanç positiu de l’activitat. Estava finançada per l’Ajuntament de Calella com a proposta guanyadora del Pressupost Participatiu de Joventut.

L’Ajuntament de Calella lamenta les molèsties per sorolls i els actes incívics que van produir-se durant el festival de hip-hop organitzat per un col·lectiu de joves de Calella i el Maresme, que va ser una de les propostes guanyadores de la darrera convocatòria dels pressupostos participatius de Joventut.

La regidora de Joventut, Cindy Rando, ha explicat que s’han rebut queixes de veïns i ciutadans per les activitats que durant el matí i fins a mitja tarda es van fer a la plaça Conrad Prat. “Es van fer unes batalles musicals en les quals es va utilitzar un vocabulari que no és l’adequat per a un acte organitzat per l’Ajuntament”, ha dit Rando, qui especifica que el llenguatge tenia tics masclistes i que fins i tot es van profanar “insults cap a altres institucions”. “A més, van pintar grafits en mobiliari urbà i parets”, ha afegit.

Per contra, Rando ha admès que no es van produir incidents a l’interior de la Fàbrica Llobet-Guri, on van dur-s’hi a terme les activitats de vespre i fins entrada la matinada. “Hi havia personal de seguretat contractat que va fer la seva feina i a dins no hi va haver cap problema, només van ocórrer a fora”, ha afirmat.

El consistori ha mostrat la seva total disconformitat amb els incidents i les molèsties que van provocar, també per qüestió de sorolls; i així ho ha fet saber als organitzadors, amb qui es tornen a reunir aquest dijous.

De moment, no s’ha pres la decisió de demanar responsabilitats en la reparació dels danys. “Ho haurem de determinar perquè no deixa de ser un acte organitzat per la Regidoria de Joventut, encara que no podem estar darrera de cada persona per controlar on pinta. Considerem que el col·lectiu també ha de ser responsable i assumir-ne les conseqüències”, ha apuntat la regidora de Joventut.

Per la seva banda, els organitzadors del festival de hip-hop, un col·lectiu de joves de Calella i l’Alt Maresme que promocionen el moviment entre els nois i noies del territori, es desmarquen totalment dels autors de les bretolades i exposen que, en tot moment, es van fer crides al civisme. Fins i tot, recalquen, van assegurar-se de deixar la plaça neta de brutícia un cop van entrar a la Fàbrica Llobet-Guri per fer-hi els concerts.

Lamenten que només hagi transcendit públicament aquests aspectes negatius quan el festival va estar marcat pel bon ambient i, en general, el civisme dels participants. En aquest sentit, han dit a Ràdio Calella TV, el seu balanç és positiu. Calculen que durant el dia van assistir-hi unes 700 persones.

No obstant això, admeten que poden ser comprensibles les queixes dels veïns pel soroll i la música, però que aquestes eren inevitables en tractar-se d’un espai públic i un recinte envoltat d’habitatges. Quant a les cançons de la competició de rap, s’admet que es va demanar rebaixar el to del llenguatge perquè podria resultar ofensiu.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Albert A.P. escrigué:

    hi vam estar veient la batalla dialèctica i en tot moment els responsables demanaven respecte i així va ser el clima que es va viure.
    Tema sorolls d’una activitat pública puntual exterior anunciada, en horari matinal em sorprèn que mogui al consistori quan l’activitat de les guinguetes va cada dia tot l’estiu i ningú es belluga.
    Som un poble ben curiós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *