Denúncia contra el president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Albert Ferández Terricabras a Ràdio Calella, arxiu

El president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Albert Fernández Terricabras, s’enfronta a una denúncia per, suposadament, proposar el finançament del centre sociosanitari de Lloret de Mar amb diners provinents de l’ herència d’un dels pacients. En declaracions a Ràdio Calella Televisió, Albert Fernández Terricabras considera que s’ha tret fora de context una proposta seva feta durant una reunió i ha anunciat que emprendrà accions legals contra Paulino Gracia.

La denúncia l’ha fet el regidor de Lloret sí que es pot, Paulino Gracia, a l’oposició. A la denúncia, a la qual hi ha tingut accés Efe, es demana investigar un delicte contra la intimitat de les persones i un altre d’incitació als delictes de coaccions i apropiació indeguda, comesos presumptament per Fernández Terricabras.

Segons la denúncia, en una reunió amb representants de l’Ajuntament de Lloret de Mar, entre els quals hi havia l’alcalde, Jaume Dulsat; el regidor del PP, Enric Martínez; el de CiU, Joan Gou i el de Ciutadans, Jordi Hernández, el president de la CSMS va exposar que al sociosanitari del municipi s’estava morint una persona molt rica i sense família i els va proposar que intervinguessin amb el moribund per heretar i així poder sanejar les finances.

Segons recull avui el Diari de Girona, la proposta llançada per Fernández Terricabras va causar tanta sorpresa que es va tractar fins i tot en els plens de novembre del 2015 i de febrer del 2016, segons les actes de les sessions que aporta la denúncia.

A més, les dades aportades a la reunió permetrien identificar el pacient, cosa que vulneraria la Llei Orgànica de Protecció de Dades.

El denunciant fa notar la seva estranyesa perquè un administrador econòmic tingui accés a l’historial mèdic, restringit al personal sanitari, i a dades complementàries del patrimoni d’un malalt.

Per aclarir els fets, el denunciant demana al jutge que prengui declaració a Fernández i que la Corporació aporti la relació de les donacions o herències rebudes els últims 5 anys. El jutjat de Blanes s’ha inhibit del cas per competència territorial i l’ha traslladat al d’Arenys de Mar.

En declaracions a Ràdio Calella Televisió, Albert Fernández Terricabras ha negat els fets i ha anunciat que emprendrà accions legals contra Paulino Gracia.

Fernández Terricabras es mostra sorprès i considera injusta la denúncia. Segons ell, el comentari que va fer a la reunió que cita la denúncia va ser en abstracte. En tot cas, el president de la CSMS subratlla que el centre sociosanitari de Lloret de Mar és deficitari i la seva funció com a directiu és buscar solucions. En aquest context, no troba il·lícit que les institucions o entitats puguin rebre donacions o herències.

Albert Fernández Terricabras nega que conegui els noms i les dades sanitàries i econòmiques dels pacients del sociosanitari.

Fernández Terricabras, que encara no ha rebut cap citació judicial dels Jutjats d’Arenys de Mar, creu que la denúncia de Paulino Gracia no té cap fonament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *