L’alcaldable d’ERC reclama conèixer el cost de l’IRONMAN

iolanda_matas

Iolanda Matas s’ha afegit a les crítiques de falta de transparència que s’han llançat sobre el Govern Municipal del PDeCAT i el PSC, en aquest cas, en relació al cost que Calella suporta pel fet d’acollir el triatló internacional IRONMAN. Però ho extrapola també a la Volta Ciclista de Catalunya. Dues proves esportives organitzades per empreses privades.

Matas, l’alcaldable d’ERC a les municipals del maig del 2019, ha assegurat que el partit desconeix el termes de l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa organitzadora de l’IRONMAN.

No sabem l’acord signat amb IRONMAN perquè no s’ha fet públic. No sabem les repercussions, el què ni per a què. No podem replantejar el que no sabem que està signat. S’ha preguntat i ara mateix no han donat resposta a les sol·licituds d’informació i d’instàncies presentades.

En la mateixa línia, ha llançat dards contra el Govern Municipal per la Fira i la Festa Major, qüestionant-ne el cost i, especialment, la despesa de la programació de Barraques. “Durant tres anys hem tingut cartellets i aquest any un cartellàs”, ha dit Matas, fent una referència velada a la proximitat de les eleccions municipals.

L’alcaldable d’ERC tampoc veu amb bons ulls el projecte d’escultures de bronze, bàsicament en considerar que Calella té altres prioritats.

Són molt maques però no n’hagués posat cap. A més, costen uns diners -no sé quants- però que crec que s’haurien de destinar a moltes altres coses abans que una maleta al MUTUR, o unes lletres a la Riera que han acabat caient

Matas ha demanat al Govern Municipal que informi puntualment de com evoluciona la reclamació presentada pels actes vandàlics contra el conjunt escultòric, tot i mostrar-se obertament escèptica a què els touroperadors turístics assumeixin responsabilitats dels actes dels seus joves clients.

I aquest episodi, per l’alcaldable d’ERC, demostra que no estan donant fruïts els esforços que s’estan fent per capgirar el model turístic local i basar-lo en un mercat familiar, esportiu i cultural. Matas ha assegurat que Calella encara pateix el “mal endèmic” del turisme de borratxera.

Tinc molt clar que encara hi ha turisme de borratxera i encara no s’ha canviat. Tenim un mal endèmic i és que, agradi o no, som la Calella dels alemanys i molts d’ells, sobretot de països freds, venen aquí a fer-ho [beure]. Evitar-ho, no sé fins a quin punt es pot. S’ha intentat canviar-ho per un turisme de qualitat sí, però no s’ha aconseguit del tot. No sé si s’aconseguirà eradicar”

Iolanda Matas no ha volgut avançar les persones que l’acompanyaran a la llista d’ERC per a les municipals del maig del 2019, ni tampoc pronunciar-se sobre l’oferta per participar en una aliança d’esquerres amb ICV o la CUP.

Sí ha posat data a la presentació oficial de la seva candidatura a l’alcaldia de Calella. Serà el dimarts 30 d’octubre i estarà apadrinada pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *