Un grup de joves proposa crear un nou skate park per practicar esports urbans

Imatge de l'actual skate park de La Muntanyeta
Imatge de l'actual skate park de La Muntanyeta

La instal·lació per fer skate que es va habilitar a la part alta de la zona esportiva de La Muntanyeta és actualment impracticable i això obliga als joves de Calella a desplaçar-se a pobles del voltant. Un grup d’aficionats d’aquest esport urbà ha vist en la convocatòria del Pressupost Participatiu del 2018 l’oportunitat de resoldre aquest dèficit que hi ha a la ciutat. Els seus promotors han passat avui pel programa La Ciutat per explicar totes les possibilitats que van sospesar i quina és la proposta que veuen actualment més viable: crear un nou espai al costat de la Piscina Municipal Dorly Strobl. El seu és un dels projectes que es poden votar fins dissabte, l’últim dia en què estarà oberta l’urna.

El jove Pau Dalmau i Alexis Dengra, qui ha assessorat al grup de joves impulsors del projecte, han assegurat que a Calella hi ha un bon grup d’aficionats a aquest esport urbà. Però que l’única instal·lació que hi ha disponible -al sorral de la part alta de la zona esportiva de La Muntanyeta- no reuneix les condicions per practicar-lo.

Quedem a les tardes, sortim de l’escola i anem a patinar. Ens aniria molt bé tenir un skate park bo a Calella, no el que hi ha a dalt, perquè ara hem d’anar a Pineda per la carretera, i és una mica perillós.

D’aquí surt la idea de presentar el projecte als Pressupostos Participatius. Van analitzar totes les opcions per donar sortida a la seva inquietud, a nivell tècnic, urbanístic i també pressupostari.

L’ideal seria ubicar-lo al litoral, al costat del futur Parc de Les Veles, però van haver de descartar-ho per l’elevat cost del projecte. La segona opció, sí recollida en la proposta presentada, passa per adequar l’espai de La Muntanyeta. És la més econòmica, està valorada en 14.000 euros, però també té alguns inconvenients que han volgut subratllar.

A l’skate park que hi ha a dalt, treure les caixes i col·locar-hi rampes bones per reutilitzar l’espai (…) Té molts ‘contres’: accés difícil, no hi ha aigua ni ombra, i una temptació molt dolenta perquè la rampa de baixada té una inclinació molt alta i els nanos tenen la temptació de baixar-la.

Davant d’això, l’alternativa més ben valorada pels promotors seria crear un nou skate park a l’antiga pista de petanca del sector de la Piscina Municipal. La inversió inicial seria de 25.000 euros i ocuparia una superfície de 150 metres quadrats.

Està a prop de la piscina, hi ha un centre mèdic a prop -mai saps- i es lliga tot amb l’activitat esportiva que hi ha a la zona. Hi ha el passeig al costat, on es pot patinar un tros. És una proposta que vam valorar com a positiva.

Alexis Dengra ha donat detalls dels elements que es col·locarien a l’skate park, tant si s’adequa l’existent com si se’n crea un nou nou. Són de material de fibra de vidre, més econòmiques que les rampes de formigó però també més sorolloses.

Són dues rampes petites que es muntarien sobre una plataforma, i no està pressupostada l’obra per anivellar el terreny, per exemple. Aquí hauria d’entrar l’Ajuntament (…) Ens havíem proposat que fos un espai tancat. Si estàs dins un espai tancat tens un problema. Estem disposats a que sigui un espai tancat i així tenir-ne cura.

El projecte de nou skate park també incorpora un llistat de normes bàsiques per garantir la convivència i el civisme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat