L’alcaldessa revela la data aproximada per a la inauguració de centre cívic a Can Saula

Vista del pati interior de Can Saula, en una imatge d’arxiu
Vista del pati interior de Can Saula, en una imatge d’arxiu

No hi ha hagut cap contraprestació econòmica en l’acord entre l’Ajuntament de Calella i la Fundació Saula Palomer perquè Can Saula passi a ser de propietat municipal. La notícia sorprenia aquest dilluns, després que en un primer moment s’hagués anunciat una cessió per 30 anys de l’immoble, també de forma gratuïta. L’alcaldessa Montserrat Candini ha parlat avui de com han anat les negociacions amb la fundació que gestiona el patrimoni de la despareguda mecenes cultural calellenca Lolín Saula. En una entrevista al programa La Ciutat, Candini ha explicat que es compleix la seva voluntat testamental que la casa del carrer Església sigui un espai d’exhibició de la seva col·lecció d’art pictòric privada. I assegura que això no serà incompatible amb què funcioni com a centre cívic.

L’alcaldessa de Calella ha donat avui detalls de l’acord que signarà amb els representants de la Fundació Saula Palomer. Montserrat Candini ha posat de relleu l’important donació que es fa a la ciutat, i n’ha parlat en termes de “regal en majúscules”.

El que fa és incrementar el valor del catàleg patrimonial de Calella. És un regal en majúscules per a Calella.

Can Saula es convertirà en el primer centre cívic de Calella, on alhora hi quedarà exposada la col·lecció de pintures de la mecenes cultural Lolín Saula.

Serà un espai d’aspectes socials i culturals. Lògicament, la pinacoteca es pot identificar com un museu Germanes Saula-Palomer. Però l’edifici, en el seu conjunt, serà un centre cívic.

Amb la signatura de l’acord entre l’Ajuntament i la fundació, s’iniciarà el procés per convertir l’edifici senyorial del número 148 del carrer Església en un espai a disposició dels calellencs i calellenques. S’haurà de redactar el projecte per adequar l’immoble i concretar-ne els usos i com se’n farà la gestió. L’alcaldessa confia que es pugui tenir enllestit en un any i que s’inauguri el novembre del 2021.

Prèviament tenim un calendari al cap, i tant de bo que es pugui complir. Que el novembre del 2021 sigui una realitat el centre cívic. Això implicaria que tots els tràmits administratius per la rehabilitació de la casa es compleixin.

Les obres d’adequació de Can Saula aniran a càrrec de la Diputació de Barcelona, que donarà 450.000 euros per finançar-les. La casa consta d’una planta baixa i dues plantes superiors, i un gran jardí interior connectat a una galeria.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *