[AMPLIACIÓ] L’AMPA proposa el seu nom: Escola Mar Blava

La comunitat educativa del Salicrú podrà votar per aquest nom, suggerit pels alumnes del centre, o pel que defensa el claustre i l’Ajuntament de Calella: Escola El Far. L’AMPA ha comunicat aquest matí que aquesta és la proposta que traslladen al procés de votacions que haurà d’estar enllestit aquest mes.

L’AMPA del Salicrú ha començat a fer campanya perquè el centre es rebategi amb un nom femení, que no identifiqui cap altre equipament o espai i que es vinculi amb l’entorn i amb la natura. Escola Mar Blava és la proposta escollida per l’associació d’entre totes les que han plantejat els alumnes de Cicle Superior en el procés participatiu que s’ha dut a terme i que ahir es van discutir en una assemblea extraordinària.

Carmen Cruañas, que és la presidenta de l’AMPA del Salicrú, ha explicat al programa La ciutat que tenien la premissa de proposar un nom alternatiu al dels professors i l’Ajuntament.

Volíem que hi hagués opcions i les famílies poguessin votar, era pel que hem estat lluitant. Donar una segona opció era molt important per a nosaltres i també respectar el desig de l’Ajuntament que en un primer moment va demanar que fos femení. I reconèixer el treball de recerca dels nens, que han buscat noms que no siguin propis i que identifiqui tot el procés d’escolarització del centre, des de nens petits de 2-3 anys fins als més grans de 12 anys.

PHOTO-2018-06-15-09-41-11Ara serà el Consell Escolar qui fixarà com es realitzarà el procés de votacions que, segons es va informar, haurà d’estar enllestit abans que es doni per tancat l’actual curs lectiu. Es podrà escollir entre Escola El Far o Escola Mar Blava.

Si no ho tinc mal entès serà el dia que es fa el recull de notes, pel dia 27 de juny. Podran votar els pares i mares de l’escola i els treballadors. Hem tret un cartell en què exposem els nostres motius, l’escola i l’Ajuntament suposo farà el mateix, i ara tindrem uns dies de reflexió perquè la gent pugui votar.

El canvi de nom del centre educatiu calellenc és un acord del Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella per desvincular-lo de la figura del doctor Carles Salicrú. Es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics, acceptant que el nom que ha portat durant els últims 45 anys té connotacions misògines i poc democràtiques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.