L’ARTS d’Estiu, a la corda fluixa

L’ARTS d’Estiu no es pot celebrar a la platja dels Pins de Pineda de Mar. El departament de Costes, adscrit a Territori, no autoritza la celebració del festival en les condicions que s’havia demanat i contemplava l’ocupació de terreny marítimo terrestre, tal i com ha publicat, en primícia, la periodista d’El Punt Avui Teresa Màrquez. Una notícia que saltava aquest migdia quan falten poc més de quinze dies per al primer dels 12 concerts previstos d’una cartellera reduïda, tal com es va anunciar la setmana passada. Costes argumenta que no s’han resolt els problemes ocasionats pel soroll excessius de les actuacions que van motivar diferents denúncies dels veïns de la zona de Bellamar, a tocar del recinte. La seva celebració quedaria condicionada a què l’organització trobi i faci encabir la programació en un nou emplaçament.

Segons informa El Punt Avui, Territori va demanar l’agost del 2022 un informe de les actuacions practicades per solucionar la problemàtica del soroll excessiu provocat pel festival i es va advertir a l’Ajuntament – que és qui emet la llicència municipal preceptiva – que si no hi posava remei se li podria obrir un expedient sancionador o, en última instància, procedir a la caducitat dels títols atorgats.

També relata que els promotors del festival van anunciar els concerts quan encara no es disposava de l’autorització d’ocupació dels terrenys, que es va procedir a tramitar d’urgència el passat mes de juny. En aquest punt, el consistori va reubicar els festivals Psicobilly i les Barrakes de Festa Major, va adequar l’ordenança municipal de sorolls i vibracions i va limitar l’horari i el nombre de concerts previstos a només 12.

Segons la informació periodística que signa Teresa Màrquez, Territori considera que no s’ha complert amb les demandes i que l’emplaçament de la platja dels Pins “no és apte” per fer-hi l’ARTS d’Estiu.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *