L’ASFHAC presenta les seves propostes de cara a 2022

Imatge ASFHAC00000000

L’Associació Foment de l’Havanera de Calella es va fundar amb la intenció d’aprofundir en l’estudi de les arrels de l’havanera al Maresme i també dels grups actuals que hi ha a la comarca. Aquest divendres, al pati de la biblioteca, s’ha celebrat l’acte de presentació dels esdeveniments de 2022. En l’acte han pres paraula: l’alcaldessa, Montserrat Candini Enric Frigola i Lluís Sarriera.

En primer lloc, va ser Candini qui ha pres la paraula per posar en valor el paper de la cultura a la ciutat de Calella i s’ha mostrat molt agraïda de poder presentar una Associació com l’ASFHAC, ja que les havaneres són una expressió cultural molt pròpia de la cultura mediterrània, tot i tenir els orígens a Cuba, i han tingut una gran influència sobre la costa catalana. A més, l’alcaldessa ha agraït el paper de Lluís Sarriera en la promoció de les havaneres a Calella, i ha assegurat que és l’ànima de la ciutat pel que fa a les havaneres.

Seguit de Montserrat Candini, ha estat el torn d’Enric Frigola, qui ha fet un repàs als orígens de les havaneres al nostre territori. Catalunya i Cuba eren dos territoris que van formar lligams estrets durant el segle XIX, sobretot per les relacions comercials que hi havia entre els dos territoris.

Però els intercanvis no només van ser comercials, també van ser culturals, Catalunya va rebre un nou gènere musical, l’havanera, que des del segle XIX és present a la cultura catalana, especialment a la costa. Els temes principals d’aquestes cançons eren l’amor i la guerra i recordaven els paisatges paradisíacs que havien vist els mariners quan navegaven per les aigües caribenyes.

En acabar el torn de Frigola, ha estat Lluís Sarriera, qui ha prosseguit amb l’acte i ha presentat els diferents actes que se celebraran de cara a 2022. A més, Sarriera ha lamentat que en el 2021 no hagin pogut organitzar tantes activitats com haurien volgut, tot i que es va mostrar molt orgullós de la 1a Mostra de cant de Taverna i Havaneres del Maresme. A més va assegurar que la intenció de l’ASFHAC no és un altre que la de “fer Maresme” i investigar en la investigació dels orígens de l’havanera i dels grups actuals, que actualment són 7.

Durant la presentació de l’acte s’ha preparat un cremat de rom. En acabar l’acte s’ha convidat els assistents a prendre el cremat mentre el grup La Vella Lola d’Arenys de Mar ha interpretat tres havaneres per acompanyar el berenar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat