L’Assemblea Groga de l’Alt Maresme es tornarà a mobilitzar coincidint amb l’inici del curs escolar

Protesta de l’Assemblea Groga de l’Alt maresme a la seu d’Esquerra de Calella, el maig passat

Els sindicats de l’ensenyament a Catalunya anuncien un inici de curs amb vaga. Ahir van fer pública la convocatòria d’aturades a escoles i instituts els dies 7 i 28 de setembre de setembre; però també criden a participar en les manifestacions que es faran davant dels ajuntaments el primer dia de classe a infantil i primària, el 5 de setembre a la tarda. A l’espera de concretar quines seran les accions, des de l’Assemblea Groga de l’Alt Maresme s’assegura que es seguirà fent sentir a Calella el descontentament dels docents amb la gestió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray al capdavant del Departament d’Educació.

Van acabar el curs advertint que no es quedarien amb els braços creuats, i ahir es van confirmar dues noves jornades de vaga a l’ensenyament just a l’inici del nou curs escolar, que arrencarà el 5 de setembre. Aquell mateix dia a la tarda es faran manifestacions davant dels ajuntaments i hi haurà aturades els dies 7 i 28 de setembre.

Els docents continuen alçats davant les mesures que el Departament d’Ensenyament implantarà aquest pròxim curs 2022-2023. Des de l’Assemblea Groga de l’Alt Maresme fan èmfasi en les seves reclamacions, entre d’altres, ajornar l’inici de les classes, recuperar una hora lectiva a primària i secundària o revertir les retallades aplicades durant la crisi anterior, a més de les que també comenta Gizane Silva, membre del col·lectiu de docents en lluita.

No s’estan dotant les aules d’acollida amb més professorat. Sense anar més lluny, al nostre centre, aquest curs, han arribat 30 alumnes, són molts i tenen unes necessitats especials. També implantaran un nou currículum amb matèries que no tenen contingut, i no sabem què farem el pròxim curs.

Els sindicats creuen que encara és possible arribar a un acord amb Educació, tot i que no li veuen voluntat negociadora. Sinó, no descarten que les protestes es puguin mantenir durant tot el pròxim curs.

Si no hi ha un canvi real serà la tònica del pròxim curs, cada mes, si cal. Han de canviar moltes coses: o que el Departament d’Educació s’assegui realment a parlar amb la comunitat educativa o que el conseller Gonzàlez-Cambray dimiteixi i hi hagi un canvi real en les polítiques educatives.

Les mobilitzacions s’afegeixen a les que la comunitat educativa va fer durant el curs passat amb aturades els mesos de març, maig i juny.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *