CCOO alerta que la situació a Urgències és “crítica” per falta de llits d’hospitalització

urgencies2

El sindicat de treballadors CCOO atribueix el col·lapse del servei d’Urgències de l’Hospital Sant Jaume de Calella a la falta de llits d’hospitalització a planta. S’assegura que des de l’octubre de l’any passat hi ha una mitjana de trenta pacients que s’ingressen a Urgències i que aquesta situació no es pot considerar un fet puntual. CCOO exigeix que es prenguin mesures de forma imminent per garantir un bon servei.

La delegada de CCOO de l’Hospital de Calella i responsable de Salut Laboral de la Federació de Sanitat del sindicat, Marina Saavedra, comparteix que cal una renovació de les instal·lacions d’Urgències del centre –tal i com apuntava ahir l’alcaldessa Candini. Assegura però que l’actual situació de col·lapse a un nivell que qualifica de “crític” radica en la falta de llista d’hospitalització a planta.

“En aquest moment no hi ha llits per hospitalitzar els malalts a l’Hospital de Calella i Blanes, i els malalts s’ingressen a Urgències amb una mitjana de 30 pacients, amb pics de fins a 50 persones, que es posen a boxes, també doblats, o pels passadissos. El servei d’Urgències és un autèntic camp de batalla que no compleix la més mínima normativa”, ha afirmat Saavedra.

Des del sindicat es nega que es tracti d’un fet puntual. S’indica que des del passat mes d’octubre persisteix la situació i que això ha portat els professionals al límit.

La reordenació dels serveis sanitaris que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va realitzar a finals del 2013 en són la causa, segons defensa Saavedra: “Hi havia plantes d’hospitalització on s’ha decidit ubicar-hi unitats de cirurgia ambulatòria, on els pacients operats es queden unes hores atesos per infermeria i el seu cirurgià. S’han fet reestructuracions que han fet desaparèixer llits que ara són fan falta”.

La delegada de CCOO a l’Hospital de Calella ha advertit que les solucions estructurals que es necessiten no es poden fer esperar i que cal que s’adoptin mesures de forma immediata per esponjar el col·lapse d’Urgències. “Els responsables gestors i polítics han de trobar la manera que aquests pacients no estiguin a Urgències sinó que s’hospitalitzin allà on rebin atenció. No sé si en un altre hospital, però han de fer alguna cosa perquè la situació és crítica”, ha denunciat.

A tot això, Saavedra ha convidat a l’alcaldessa de Calella a visitar el servei d’Urgències de l’Hospital Sant Jaume i a parlar amb els treballadors per tenir una visió directa de la problemàtica existent.

Ha lamentat que actualment les relacions entre personal i direcció siguin “força dolentes” i que el diàleg sigui pràcticament inexistent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat