L’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara necessita famílies acollidores

Arxiu: Recepció als nens i nenes saharauís acollits a Calella, estiu 2015

L’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara necessita famílies acollidores de nens i nenes sahrauís de 10 a 12 anys per als mesos de juliol i agost.

ACOLLIDA NENS SARHAUÍSEl president de l’associació, Josep Gelpí, ha dit en declaracions a Ràdio Calella Televisió que des de l’any 2010 el nombre de famílies acollidores del projecte «Vacances en Pau» ha baixat de manera dràstica. Gelpí lamenta que després d’haver fet una primera reunió informativa sobre el projecte d’enguany, només s’hagin apuntat dues noves famílies. Una de Poblenou, a Pineda, i una altra a Calella. Josep Gelpí considera que a dia d’avui estan a un nivell molt baix de famílies acollidores: “La baixada s’ha anat accentuant, ens hem anat mantenint a la nostra zona però a mida que els infants per l’edat ja no poden venir, els nous ja no han tingut l’oportunitat de venir. De moment, estem en un nivell molt baix”.

El president de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara explica els beneficis que representa ser família acollidora per l‘intercanvi cultural que es produeix i pel coneixement de noves realitats. A més, es crea un vincle emocional molt fort amb la família d’origen de l’infant. Tot i això, també reconeix que es poden viure moments difícils però que tenen la recompensa quan es veuen els infants feliços durant la seva estada aquí.

De moment hi ha dues noves famílies acollidores per a la campanya d’enguany que té per lema «Aquest estiu acull somriures. Vacances en Pau».

Durant la seva estada aquí, els infants són sotmesos a revisions mèdiques i dentals. I el més important, segons remarca Josep Gelpí, no han de patir les altes temperatures que hi ha als campaments de refugiats: “Hi ha hagut dues famílies noves que s’han apuntat al projecte. Hem recorregut a tots els mitjans, a les xarxes i a tot arreu per aconseguir més famílies i per tant, més infants. No només són les vacances en pau sinó uns beneficis molt importants pels infants”.

En els propers dies l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara convocarà una nova reunió informativa, tot i que encara no hi ha data ni lloc establert. En tot cas, les persones interessades poden trucar directament a Josep Gelpí al número 666 56 82 22 o Natatxa Frutos al 667 61 83 64.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *