L’ATC i la Plataforma No al Museu valoren, de manera diferent, la proposta d’ERC de tancar el MUTUR

La presidenta de l’Associació Turística de Calella titlla de «poc rigorós» al grup municipal d’ERC després que hagi demanat el tancament definitiu del Museu del Turisme.
Per la seva banda, els membres de la Plataforma No al Museu celebren l’anunci d’ERC però volen que els republicans portin aquesta qüestió al ple municipal.

Isabel Mallol creu que els republicans es precipiten buscant un retorn econòmic immediat a un equipament cultural quan només fa un any que va obrir portes: “Creiem que la senyora Cristina Gómez i el grup municipal d’ERC es precipiten a l’hora d’estimar el retorn econòmic del Museu del Turisme de Calella que fa poc més d’un un any que es va inaugurar. D’entrada, buscar un retorn econòmic immediat a un equipament cultural és poc rigorós perquè a molts llocs d’Europa l’entrada és gratuïta un cop a la setmana als equipaments d’aquest tipus. S’hauria de fer més pedagogia, una difusió més constructiva de cara als calellencs o els escolars i els visitants”.

En aquest sentit, Isabel Mallol ha anunciat que l’ATC destinarà per aquesta temporada una partida de mil cinc-cents euros per promocionar el MUTUR. Regalaran entrades a l’equipament per als turistes que s’allotgin a Calella.

La presidenta dels empresaris turístics de Calella va més enllà considerant que la proposta que fa ERC d’instal·lar un espai sobre el Museu del Turisme dins el Museu-Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué arriba tard i seria, segons Mallol, «un mal negoci per a la ciutat»: “Proposar una nova inversió important per fusionar el MUTUR dins el Museu-Arxiu Municipal després d’haver invertit un milió d’euros en el primer em sembla una proposta que arriba tard, almenys a ulls del sector. I seria un mal negoci per a la ciutat. Pensem que s’ha de donar temps al temps”. 

Plataforma No al Museu

Els membres de la Plataforma No al Museu celebren que ERC hagi demanat públicament el tancament del MUTUR però volen que la formació republicana faci un pas més més enllà i, a través d’un ple, exigeixi una auditoria pública i si s’escau, es demanin responsabilitats polítiques per un museu que segons aquesta plataforma «és inviable i ha estat una inversió injustificable».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *