L’atur d’abril a Calella baixa fins el 13,97%

atur

166 persones han sortit de la llista local de demandants de feina a Calella durant l’últim mes. La baixada de l’atur a la ciutat ha estat del 12,94% respecte el març i del 3,21% en la comparativa interanual. 1.117 calellencs i calellenques es mantenen com a demandants de feina inscrits a l’oficina d’ocupació. El sector serveis, que aplega el volum més important de persones aturades, ha tingut un important paper en aquesta evolució. El descens s’ha produït de forma generalitzada a tota la comarca.

Al Maresme, l’atur d’abril ha deixat la taxa en l’11,73%, que en termes totals significa que encara hi ha 24.167 persones inscrites com a demandants de feina. Són 1.280 menys que les que hi havia al març.

Com passa a Calella, també són les contractacions del sector serveis el que ha empès a la reducció de la desocupació; tot i que s’ha registrat també a la resta de sectors econòmics. La tendència també es veu al conjunt de la província de Barcelona i de Catalunya.

A la comarca, les donen continuen sent les més damnificades per l’atur i és, alhora, el que es recupera més lentament. Per edats, el volum més important de persones sense feina es concentren a la franja dels 55 als 64 anys.

Segons l’anàlisi per municipis que ofereix el Repor d’Atur que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, Cabrera, Cabrils, Dosrius, Montgat, Sant Vicenç de Montalt i Tiana són les poblacions que registren un increment de la desocupació. Alella és el municipi menys afectat per l’atur, amb una taxa del 5,96%. A l’altre extrem, Pineda de Mar, Santa Susanna i Tordera, amb percentatges que van del 16,25 al 16,81%.

Podeu ampliar la informació clicant aquí.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat