L’atur d’agost a Calella frega el 10%

Imatge d’arxiu

Avui s’han conegut les dades d’atur del mes d’agost, que en el cas de Calella varia sensiblement respecte el registre del mes de juliol. Ara hi ha 914 calellenques i calellencs que consten com a demanants de feina a les oficines d’ocupació. La taxa és del 9,85%. Segueix la tendència generalitzada al conjunt de la comarca del Maresme, la província de Barcelona i el conjunt del país.

La desocupació a Calella ha crescut en 7 persones en l’últim mes, segons dades del Repor d’Atur que acaba de presentar l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Si l’índex del juliol va ser del 9,75%, aquest agost la xifra ha crescut fins el 9,85%. Encara per sota dels dos dígits i millorant els registres d’ara fa un any.

A nivell comarcal, a l’agost es van computar 491 persones aturades més que al juliol. En total, ara hi ha al Maresme 20.821 persones registrades a les oficines d’ocupació com a demandants de feina no ocupades. El nombre ha anat creixent des del mes de juny, però en termes interanuals, també l’ocupació comarcal ha millorat.

Al Maresme s’ha situat en el 9,48%, lleugerament superior a la taxa provincial (9,23%) i a la catalana (8,85%).

A escala municipal, 21 dels 30 municips de la comarca han registrat increments intermensuals en el nombre de persones aturades. Tordera ha mantingut la xifra i ha disminuït en 8 localitats: Alella, Caldes d’Estrac, Malgrat de Mar, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta i Santa Susanna.

Mapa d’atur mensual al Maresme (Font: Consell Comarcal del Maresme)

Alella és el municipi maresmenc menys afectats per la desocupació, amb un índex del 4,95%. A l’altre extrem, Pineda de Mar, que continua sent el municipi amb una taxa més elevada, del 12,87%.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *