L’atur registrat creix a Calella amb 35 persones més el setembre

Gràfica de l'evolució de l'atur al Maresme per sexes (Font: CCM)

La taxa de desocupació se situa en l’11,64% una vegada acabat el punt àlgid de la temporada estiuenca. Augmenta respecte el mes d’agost però, en termes interanuals, es continua situant en uns nivells inferiors. Són dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, que constata un augment de l’atur especialment entre el col·lectiu de joves d’entre 16 i 24 anys i el de majors de 45 anys.

1.045 calellencs i calellenques consten com a demandants d’ocupació un cop tancat el mes de setembre. Són 35 persones més que a l’agost, però la taxa que d’aquesta xifra en resulta continua per sota de la del setembre del 2017. En concret, ha baixat el 4,39%.

La tendència a l’alça de l’atur el setembre és una tònica al conjunt del Maresme. Hi ha actualment 24.029 persones aturades, de les quals més de la meitat tenen més de 45 anys. La radiografia de la desocupació a la comarcal també ve a confirmar un alt índex de feminització i un important focus d’atur de molta alta durada. Pel que fa als sectors econòmics, es comprova una evolució positiva en la construcció i la indústria.

Alella, Cabrera i Tiana són els municipis amb menys població aturada. No arriba al 7%. En canvi, a l’Alt Maresme es concentren les poblacions amb els registres més alts: Tordera, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Susanna o Pineda de Mar.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *