Calella s’afegeix a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, del 12 al 14 d’octubre

Quatre dels espais patrimonials de la ciutat obriran gratuïtament portes durant aquest cap de setmana, en el seu horari habitual. Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, a més, tant el Museu Arxiu com el MUTUR (Museu del Turisme de Calella) mostraran dues peces d’alt valor i que formen part del fons local.

La directora de Patrimoni de Calella, Carme Torm, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que el MUTUR mostrarà ja aquest cap de setmana de celebració de les Jornades Europees de Patrimoni una peça vinculada a l’exposició sobre art i arquitectura que s’inaugurarà a finals de mes.

El 20 d’octubre, més endavant de les jornades perquè ha resultat complicar encaixar-ho amb les JEP. S’inaugura una exposició que es titula l’Art en l’Arquitectura de maquetes d’edificis emblemàtics del món procedents de l’Escola d’Arquitectura del País Basc. La peça del mes d’octubre serà una maqueta nostra del Far de Calella que hem volgut ajuntar-la al material de l’exposició. I aquesta sí que es podrà veure durant el cap de setmana.

El MUTUR es podrà visitar gratuïtament d’11 a 18h el divendres 12 i el diumenge 14; i de 17 a 20h el dissabte 13 d’octubre.

La peca que es presentarà al Museu Arxiu per aportar un valor significatiu a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni és una peça ceràmica que forma part de la col·lecció local. Torm no n’ha volgut desvetllar tots els detalls.

Preferiria que ho poguéssiu veure quan vingui el públic. És una peça de ceràmica, antiga, del fons històric del Museu i que és molt significativa perquè procedeix d’una casa de Calella. Mantindrem la incògnita fins que els visitants vinguin a veure-la.

El Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué obrirà gratuïtament portes d’11 a 14h el divendres 12 i el diumenge 14; i de 17h a 20h el dissabte 13 d’octubre.

El Far i el Refugi Antiaeri del Parc Dalmau es podran visitar de 10 a 14h durant tot el cap de setmana.

La directora de Patrimoni de Calella ha convidat a tota la ciutadania a descobrir aquests espais conservats i recuperats i que formen part de la història col·lectiva local. Aquesta és una de les reivindicacions de les jornades que se celebren arreu d’Europa.

Aquesta celebració es va crear justament per posar en valor el patrimoni i conscienciar els ciutadans de la seva preservació pel futur. Estem acostumats a visitar i accedir als espais i equipaments però no sempre ha estat així. Encara és una assignatura pendent que tots hauríem de treballar. L’objectiu també de les JEP és que els ciutadans prenguin consciència que el Patrimoni s’ha de conservar entre tots, lògicament les administracions públiques en tenim una responsabilitat primera.

La Generalitat de Calella ofereix a través de la seva pàgina web tota l’agenda de propostes que hi ha a Catalunya. Aquí al costat, a Sant Pol de Mar, per exemple, una ruta guiada pel patrimoni ferroviari de Sant Pol de Mar.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Carme Torm. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.