L’Aula d’Extensió Universitària avança la programació del tercer trimestre, que clourà l’expresident Rigol

aula

L’Aula d’Extensió Universitària de Calella farà un descans en la seva programació per Setmana Santa i tancarà el seu segon trimestre amb dues conferències, avui 16 de març i el dimecres 30 de març. Aquesta tarda visitarà la sala d’actes de la Cooperativa l’Amistat l’escriptor i pedagog Joan Soler, que parlarà sobre història i llegendes de bruixeria. En la d’aquí a dues setmanes, es tractarà sobre l’univers pictòric de llum i color de l’impressionista neerlandès Vincent Van Gogh, amb conferència a càrrec de l’artista plàstic Pepe Jiménez. La presidenta de l’Aula ha avançat en una entrevista al programa “Bon dia” els continguts i temes que es desenvoluparan durant el tercer trimestre del curs, al qual es donarà inici el 6 d’abril.

Sílvia López ha explicat al programa Bon dia que el tercer trimestre de l’Aula arrencarà amb una conferència sobre la sexualitat madura, impartida pel doctor Daniel Borrell. “És un psicòleg clínic de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, i aquest és un dels temes que els nostres alumnes ens havien demanat i hem trobat la persona adient”, ha explicat la presidenta de l’Aula.

El temari del curs es defineix a partir de les propostes que reben de l’equip de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual està adscrita l’Aula calellenca, i també es sospesa introduir-hi els continguts que, com en aquest cas, els alumnes demanen tractar a través del qüestionari de valoració que es fa trimestralment.

La programació per als mesos d’abril a juny permetrà aprofundir en figures de catalans il·lustres. “Per recordar el centenari d’Enric Granados farem una sessió amb el professor Joan Vives. A més, aquest any hem volgut tocar les tres religions monoteistes i ara amb el doctor Jaume Flaquer parlarem dels orígens del cristianisme. També parlarem del poeta Joan Vinyoli, i una de les conferències que pensem serà molt interessant és la d’un documental fet per Sergi Bernal sobre el mestre català Antoni Benaiguesl. I parlarem dels refugiats, un tema actual”, ha concretat López, qui ha avançat el protagonista de la conferència que clourà el curs actual. “Vindrà l’expresident del Parlament de Catalunya Joan Rigol, amb qui farem un repàs a la situació actual de Catalunya”, ha dit. Catalunya avui, ahir i demà, és el títol de la conferència que clourà el 8 de juny el cinquè curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella.

Compta amb 219 alumnes inscrits que financen el projecte amb la quota anual de 39 euros i que se suma a les aportacions que es reben d’empreses i mecenes culturals. L’Ajuntament de Calella també hi col·labora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat