L’Ajuntament desestima el recurs dels comuns en contra del projecte de rehabilitació de Can Saula

El projecte de rehabilitació de l’edifici Can Saula per convertir-lo en centre cívic ha quedat aprovat definitivament i a punt perquè comencin les obres. L’Ajuntament ha desestimat el recurs de reposició que va presentar-hi Calella en Comú perquè “no hi ha motius de caire jurídics ni tècnics que justifiquin deixar sense efecte el projecte”, segons recull l’acte de la Junta de Govern Local del passat 26 de gener i que s’ha donat a conèixer ara. En la mateixa reunió, l’executiu va aprovar l’inici del procés de licitació de les obres, amb un pressupost de gairebé 450.000 euros que finança la Diputació de Barcelona.

Calella en Comú va al·legar el projecte en considerar que la intervenció plantejada a l’edifici protegit permetrà destinar només una petita part de la superfície a usos museístics –uns 13 metres quadrats, apuntava el partit–, en contra de la voluntat de Lolín Saula. A tot això, l’al·legació signada pel portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, també exposava la inexistència d’un pla d’usos de l’equipament que marqui les directrius de la intervenció arquitectònica. Per això, denunciaven que el projecte acabaria convertint Can Saula en un “edifici-contenidor” sense criteri d’utilitat.

El recurs es va presentar el 17 de desembre “en temps i forma” però sense motivació que justifiqui la revocació del projecte, que s’ha donat per aprovat definitivament. L’acta de la Junta de Govern Local del 26 de gener que en va resoldre la desestimació conclou que “no hi ha motius de caire jurídics ni tècnics que justifiquin deixar sense efecte l’aprovació definitiva del projecte” i per tant en confirma la seva validesa.

De fet, el mateix dia es va acordar treure a licitació les obres amb un pressupost de 450.000 euros, que finança íntegrament la Diputació de Barcelona. S’actuarà a totes les plantes de la finca respectant els elements que tenen protecció patrimonial: la façana exterior i l’interior que dona al pati, totes dues d’estil noucentista. Hi haurà una nova distribució dels espais per tal d’obrir-lo al públic,seguint la normativa actual de seguretat, contra incendis i accessibilitat. L’entrada es farà des del carrer Església, on s’instal·larà una plataforma elevadora. Un cop dins, a mà dreta hi haurà la recepció i a la banda esquerra l’espai del Museu Humet-Saula d’Art Pictòric, on s’hi exposaran les obres de la col·lecció privada que gestiona la Fundació Germanes Saula-Palomer. A la planta baixa hi haurà un espai de cafeteria que connectarà amb el pati.

Planta baixa

Planta baixa

S’instal·larà un ascensor per accedir a les plantes superiors, on hi haurà diferents aules per a les activitats que s’hi realitzin. Des del consistori s’indica, a tall d’exemple, tallers de creativitat, salut i creixement personal, aprenentatge d’idiomes, fotografia o cuina, entre d’altres.

Planta primera

Planta primera

Planta segona

Planta segona

Es calcula que les obres previstes s’allarguin per un temps de sis mesos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *