L’AVAH comença a planificar la programació de xerrades per a cuidadors de malalts d’Alzheimer

alzheimer

Una dotzena de persones es reuneixen cada quinze dies per assistir a les xerrades que organitza l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital adreçades a persones cuidadores de malalts d’Alzheimer. Un cicle que es duu a terme en col·laboració amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que també ofereix els seus professionals quan s’aborden temàtiques de caire mèdic. El pròxim dijous 19 de desembre es farà l’última sessió del 2019 i s’aprofitarà per presentar la programació del nou any.

Les sessions les condueix la neuròpsicòloga Lorena Grau, qui ha reconegut que s’ha pogut incrementar l’activitat quan el grup s’ha estabilitzat. Als assistents se’ls proposarà plantejar temes de cara a la programació del 2020, tot i que mantindrà els que més preocupen a familiars i cuidadors.

El tema dels trastorns de conducta, que parlarem amb una de les neuròlogues de l’Hospital; també d’higiène postural sobretot enfocats amb els cuidadors perquè no hi hagin càrregues físiques; una xerrada per transformar la ràbia, que és una de les emocions més presents (…) I després hi ha un tema d’aspectes legals que sovint és important fer com per exemple

Les xerrades es duen a terme a les instal·lacions de l’Hospital de Calella.

La neuropsicòloga també s’ha referit a les notícies sobre avenços en el tractament de l’Alzheimer: la farmacèutica Grífols acaba de presentar els resultats d’un assaig clínic que indiquen una reducció progressiva de la malaltia en pacients que estan en un estadi lleu i moderat.

S’està portant a terme diversos estudis com el de Grífols o de la fundació Afab i esperem que vagi pel bon camí i es trobin medicacions que permetin estabilitzar la malaltia. Ara mateix, conclusions no se’n poden treure i cal esperar veure si realment funcionen.

496 pacients d’entre 55 i 85 anys amb Alzheimer lleu i moderat han participat a l’estudi, assignats de manera aleatòria en tres grups de tractament i un altre quart grup de control.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *