L’AVAH, premiada pel seu compromís amb les persones malaltes i les seves famílies

Reconeixement de la comunitat mèdica a la feina de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella en favor de les persones malalties i les seves famílies. Aquest dijous, i en el marc de la jornada de recerca sanitària del Maresme, l’entitat ha rebut el premi Jaume Esperalba i Terrades que atorguen la filial del Maresme de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears i la Delegació Comarcal del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

L’atenció social i sociosanitària són els dos àmbits a què es dedica l’AVAH, que es va constituir formalment l’any 1994. El seu president, Josep Puig, ha recollit amb emoció el reconeixement de mans del doctor Joan  Sala, president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques.

Això és un premi per tota la gent que participa en l’associació. És un treball de formigueta, que no es veu massa però és molt efectiu, doncs això dóna una alegria i unes ganes de seguir. Una mica, és a dir, el reconeixement de tots aquests anys, d’una feina que no és èpica però que ajuda a persones i famílies. Aquest tipus de premi donen la voluntat de seguir endavant. L’alegria del fet que es reconeix una tasca que és fosca, amagada, i això doncs dóna ànim.

L’AVAH va començar fent voluntariat d’acompanyament a persones malaltes ateses als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Més endavant, va ampliar la seva cartera de serveis amb la creació del Taller l’Encenall per a persones amb addicions i en risc d’exclusió social; el que és ara un Club social de Salut Mental de la xarxa pública.

A aquests s’hi han anat afegint el programa SIVHIDA per donar suport i orientació a persones afectades pel virus de la Sida; el Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID) per a persones en situació de final de vida; el taller per a persones amb seqüeles d’ICTUS; i el programa d’atenció a les persones afectades d’Alzheimer i altres
demències.

En l’actualitat, l’AVAH la formen unes 90 persones, 40 voluntaris que fan atenció directa i 50 “amics” que s’encarreguen de tasques administratives i de gestió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *