L’enigma de Màrius Serra al Hawai

serra

Apunta a ser un dels llibres més venuts d’aquest Sant Jordi i l’autor l’ha presentat aquest divendres a Calella. Màrius Serra ha publicat amb el Grup62 una novel·la enigmàtica i que narra la investigació que un periodista emprèn en un lloc a priori paradisíac. “Res no és perfecte a Hawai”, encara que ho sembli.

Màrius Serra, escriptor, enigmista i xerraire, com ell mateix s’autodefineix, ha estat l’últim autor en desfilar per Calella amb un llibre sota el braç, novetat per aquest Sant Jordi. Res no és perfecte a Hawai, editat per Grup62, és una novel·la ambientada a la illa del pacífic on es desenvolupa la trama protagonitzada per un periodista que intenta treure l’entrellat d’un doble misteri.

“El protagonista de la novel·la és Tom Roodley, un periodista a qui li han digitalitzat el seu mitjà i, pobre, està amb una certa precarietat. D’una banda té el conflicte que va perdre el pare quan era petit, i no sap què li va passar, i de l’altra obre una investigació periodística perquè es produeix un gran accident o atemptat en la inauguració d’un complex hoteler dels que sovintegen a les costes”, sintetitza l’autor.

Amb Res no es perfecte a Hawai, Serra reprèn la seva activitat literària, després de la guardonada Plans de futur, novel·la amb la que va guanyar el 2013 el Premi Sant Jordi que atorga Òmnium Cultural.

Reconegut per la seva faceta literària, l’escriptor acompanya cada matí als oients de la nacional de Catalunya amb la seva proposta de concurs lingüístic –l’Enigmàrius– mentre que, per televisió, visita els pobles del país per explicar els termes i les paraules que en són pròpies. Amb el programa Divendres va visitar-nos l’estiu del 2012 i llavors i també ara n’ha recordat una de les paraules que, assegura, són marca Calella.

“Els catrans eren els grans ‘playboys’ locals quan, en el naixement del turisme, va començar a arribar gent del nord enllà, rosses normalment, que feien treure el millor que tenien dins per aproximar-s’hi. A part d’això, sou gent que veu passar el ‘trenc’, aneu a llençar les coses a ‘marc’, que us poseu ‘banyerus’ per anar al ‘bot de l’aigua’ i que de l’estiu en diueu ‘istiu’, com molta altra gent. Però de catrans, només n’hi ha hagut a Calella”, ha enumerat Serra.

Als prestatges de les botigues i en les paradetes que es muntaran per Sant Jordi, enguany un lloc destacat l’ocuparà aquesta Res no és perfecte a Hawai. Una novel·la que l’autor ha presentat aquest divendres a Calella de la mà de la Llibreria La Llopa i la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat