Projecte d’ampliació i remodelació “equivalent a un hospital nou”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) treballa amb un projecte per ampliar i remodelar les instal·lacions de l’Hospital Sant Jaume que permeti afrontar l’actual demanda assistencial. El president de l’organisme, Albert Fernández Terricabras, ha assegurat en una entrevista a Ràdio Calella TV que és la única solució per resoldre les necessitats que presenta el centre, i no només el servei d’Urgències, i que en aquesta línia s’han intensificat els contactes amb el CatSalut. En cas de no aconseguir-ho, Fernández Terricabras renunciaria a la presidència.

Un projecte milionari sobre la taula per solucionar les tensions de demanda assistencial que està patint en l’últim any el servei d’Urgències i tot l’Hospital de Calella. N’ha parlat el president de l’organisme sanitari de l’Alt Maresme i la Selva, qui reconeix les limitacions actuals de les instal·lacions. Ha concretat que l’única sortida passa per ampliar-les i posteriorment remodelar-les.

“En comptes de construir un hospital nou, hem estimat que el millor és remodelar i ampliar les actuals instal·lacions, en la mateixa ubicació. Al final, penso que serà equivalent a tenir un hospital nou”, ha manifestat Albert Fernández Terricabras en una entrevista a Ràdio Calella TV.

Les disponibilitats pressupostàries del Govern català determinaran la viabilitat d’una proposta que, Fernández Terricabas assenyala és essencial fins al punt d’anunciar que, si no prospera, renunciaria a la presidència de l’organisme“No és un projecte fàcil ni de curt termini, però la idea és que no sigui de llarg termini (…) I si veig que no tira endavant seré el primer en deixar la presidència. És un projecte necessari, sense el qual la meva tasca no té sentit”, ha sentenciat.

Segons ha declarat Fernández Terricabras, la CSMS també preveu un projecte d’ampliació del Sant Jaume de Blanes, en la línia de construir nous quiròfans i ampliar llits d’hospitalització.

Aquesta mateixa setmana, una delegació de l’Ajuntament de Mataró ha reclamat al Parlament de Catalunya que reconegui l’infrafinançament del Consorci Sanitari del Maresme, que acumula un deute històric de més de 30 milions d’euros. Alhora, i avalat per un acord plenari pres per unanimitat, el consistori exigeix que s’estableixi un pla d’inversions per a l’actualització dels equips de l’Hospital de Mataró.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat