La missa del segon Aplec de Sant Andreu es farà dins l’ermita

L’Aplec de Sant Andreu va recuperant mica en mica l’esplendor d’abans gràcies a l’impuls dels Amics Escoltes del Montnegre, que són els propietaris de l’ermita en procés de restauració. Si l’any passat es va tornar a celebrar la trobada, i això va ser el pretext per inaugurar la primera fase del projecte –la més difícul i complexa perquè es tractava de desbrossar l’espai i consolidar l’estructura–; enguany, la principal novetat passa per tornar a fer-hi celebracions religioses. Serà el dissabte 3 de desembre. Qui ho vulgui podrà pujar-hi a peu amb la caminada que sortirà de la Plaça de l’Església a les nou del matí.

Pere Badalló, d’Amics Escoltes del Montnegre, ha explicat que mossèn Cinto Busquet, el rector de la Parròquia de Calella, oficiarà la missa que es farà amb motiu del segon Aplec de Sant Andreu, recuperant una tradició perduda de fa molt temps.

Serà el primer cop després de molts i molts anys que es fa una missa a l’ermita. L’any passat, quan va venir el Bisbe, la celebració es va fer fora però ara ja podrem anar dins perquè tenim el sostre. Serà realment bonic recuperar la celebració dins el santuari.

L’Aplec de Sant Andreu tindrà lloc el dissabte 3 de desembre. Inclourà la caminada des de la Plaça de l’Església, a les nou del matí. Se seguirà el Camí dels Escoltes, d’aproximadament sis quilòmetres de recorregut, fins arribar a l’ermita, cap a quarts de dotze del migdia. Es farà la celebració de la missa i la canalla podrà participar en els jocs que s’hi faran amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta Montnegre. En acabar, ballada de sardanes i dinar, que cadascú s’haurà de portar de casa. Sí que hi haurà servei de bar.

APLEC ST ANDREU 20221121

El president d’Amics Escoltes del Montnegre explica que la restauració de l’ermita se segueix fent per fases, havent superat la més complexa i costosa.

Els treballs duraran molt temps. El cobriment, el reforç de l’estructura i tancaments estan acabats, però li falten portes, finestres, el terra i l’altell… Falta molt, però com que ho estem fent amb les nostres mans i amb l’ajuda d’en David Teys, que és el nostre mestre d’obres per a les coses més professionals. Ens queda una mica per anar gaudint del projecte.

L’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda està històricament arrelada a Calella, tot i marcar terme entre les poblacions de Sant Cebrià de Vallalta i Pineda de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *