El Govern imposarà restriccions d’aigua per sequera al Maresme

L'alerta per sequera comporta la restricció d'aigua per a usos ornamentals

Aquesta setmana començaran les restriccions d’aigua a 100 municipis de les comarques del Maresme i la Selva, a més del Barcelonès, el Baix Llobregat, els dos vallesos, Garraf, Anoia i Alt Penedès. Segons ha avançat la consellera d’Acció Climàtica a El Matí de Catalunya Ràdio, l’Agència Catalana de l’Aigua declararà demà l’alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat, la principal del país que dona servei a un àmbit territorial on hi viuen 5 milions de persones. Teresa Jordà ha assegurat que l’aigua de boca està garantida.

La consellera d’Acció Climàtica ha reconegut que la situació al país és “preocupant” pel nivell de reserves i que això ha propiciat la mesura que s’activarà demà, que comportarà restriccions en usos agrícoles, industrials i lúdics.

En l’àmbit del Ter-Llobregat, divendres les reserves estaven per sobre dels 200 hectòmetres cúbics, que és una situació preocupant però l’aigua de boca està més que garantida (…) Això significa que hi haurà a Catalunya 26 comarques, 550 municipis i 6,7 milions d’habitants en alerta.

 

L’alerta per sequera suposa una sèrie de limitacions en l’ús de l’aigua, com la reducció del consum per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i per a altres usos recreatius (5%).

Quant als usos domèstics, hi ha limitacions per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis afectats. Així, es restringeix el reg de jardins i zones verdes, l’ompliment de piscines o el rentatge de cotxes. També es prohibeix omplir fonts ornamentals i els particulars no poden netejar els carrers amb aigua de la xarxa.

“La pluja no la controles, l’aixeta sí”

Amb motiu de l’actual període de sequera que pateix Catalunya, i que es presenta de forma accentuada degut a l’emergència climàtica, l’Agència Catalana de l’Aigua promou campanyes de conscienciació per inculcar la cultura de l’estalvi i l’adopció d’hàbits de consum sostenibles. A l’última, hi posa música i la veu el cantautor Raimon.

L’ACA ha editat una guia amb consells per estalviar aigua en l’àmbit domèstic, que podeu consultar clicant aquí. Posa èmfasi en tancar l’aixeta quan no fem servir l’aigua perquè sinó es poden perdre fins a 10 litres cada minut. També aconsella les dutxes en comptes dels banys, o fer servir la rentadora amb la càrrega completa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *