Les autoescoles acullen amb prudència la desconvocatòria de vaga dels examinadors

Foto: J.Ruiz
Foto: J.Ruiz

Acord per desconvocar la vaga dels examinadors de trànsit després de cinc mesos d’aturades i negociacions fallides. El detonant va ser que els grups de l’oposició al Congrés van acordar esmenar el projecte de Pressupostos Generals del 2018 perquè incloguin la partida que dona resposta a la principal reivindicació econòmica del col·lectiu: un complement específic de 250 euros en 14 pagues. Ara haurà de ser el Govern del PP qui ho tramiti.

L’anunci de la desconvocatòria de vaga es feina ahir, però amb reserves. El president del sindicat Asextra va advertit que s’estarà atent a com es fa finalment la tramitació dels pressupostos de l’Estat. Va dir que el compromís serà definitiu quan l’increment salarial es vegi reflectit a les nòmines.

Una de les professores de l’autoescola Cal-Pin, Merche Ruíz, ha valorat positivament la decisió tot i lamentar que no es podrà recuperar la normalitat fins d’aquí a un parell de mesos. També ha avisat que si en els pressupostos no s’aprova de forma definitiva el complement salarial, els examinadors tornaran a convocar aturades: “El conflicte no s’ha acabat perquè la vaga s’ha desconvocat per l’acord de tots els partits excepte el PP perquè es pagui el complement, la qual cosa ens situa al juny o juliol de l’any vinent”.

Tot i que el sindicat majoritari ha desconvocat la vaga, l’UGT ho decidirà aquest dissabte. En cas que decideixi mantenir les aturades, el fet de ser un sindicat minoritari en reduiria l’efecte.

El conflicte ha suposat la realització de 65 dies de vaga, tres per setmana, des del 19 de juny passat. Això ha provocat l’ajornament de més de 210.000 exàmens pràctics del carnet de conduir i pèrdues milionàries per a les autoescoles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *