Les cabines telefòniques de Calella tenen els dies comptats

A partir de l’1 de gener ja no es podrà trucar des de les cabines telefòniques que hi ha a la plaça de l’Estació, la plaça del Bunyol i la plaça Pompeu Fabra. Telefònica té previst deixar de prestar el servei el 31 de desembre i retirar totes aquestes instal·lacions que fa anys que registren una activitat residual. Així ho han confirmat fonts de la companyia, que està amatentment a què el govern espanyol publiqui l’avantprojecte de llei de Telecomunicacions per oficialitzar el fi de la prestació. Fins ara, l’executiu central els obligava a mantenir-les com a servei universal.

Tot fa preveure que l’1 de gener del 2022 la línia de les cabines telefòniques deixarà de donar servei. El govern espanyol havia anat prorrogant any a any el seu manteniment, però ara la desaparició es farà efectiva d’acord amb l‘avantprojecte de la llei General de Telecomunicacions, que es preveu que entri en vigor a finals d’aquest any.

El servei està assegurat fins al 31 de desembre en les 102 cabines que hi ha repartides al llarg de tota la comarca del Maresme, però si els Ajuntaments ho sol·liciten Telefònica retirarà les instal·lacions abans. Segons fonts consultades per aquest mitjà, Calella de moment no ha sol·licitat la seva retirada, tot i que el seu ús és ja pràcticament residual. Segons la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, el 88% de la població de l’Estat espanyol reconeix no haver fet servir mai una cabina de telèfon i només l’1% l’ha utilitzat en l’últim any.

A Catalunya queden 2.500 cabines telefòniques, sent Barcelona la demarcació amb més punts de telefonia fixa amb 1.784. Al Maresme hi ha 102 i a Calella ja només en queden tres ubicades a la plaça de l’Estació, la plaça del Bunyol i la plaça de Pompeu Fabra.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *