“El padre”: un drama contundent sobre la demència amb una interpretació d’Òscar

Anthony Hopkins i Olivia Colman interpreten un pare i una filla, i com l’alzheimer afecta a la seva relació, en la pel·lícula que es projecta aquest vespre a la Sala Mozart (21h) dins la programació del CineClub. Un drama del francès Florian Zeller, que debutava a la direcció amb aquesta adaptació de la seva obra teatral, que sorprèn amb una visió en primera persona de la demència. Amb un muntatge que provoca una deliberada confusió narrativa i en la qual brillen els dos actors protagonistes.

Anthony Hopkins es posa a la pell d’un home, de 80 anys, a qui li diagnostiquen demència en el moment en què la seva filla Anne (Olivia Colman) havia planejat traslladar-se a París amb l’amor de la seva vida. Ell, que sempre havia volgut viure sol, rebutja tots els cuidadors que intenta contractar per ajudar-lo a casa. Això condueix a una situació límit, de desesperació i angoixa, que ens permet comprovar com n’és de crua la realitat de la demència, i gairebé en primera personal.

Anthony Hopkins va guanyar l’Òscar del 2020 a la millor interpretació masculina. El director Florian Zeller es va endur l’estatueta al millor guió adaptat.

La pel·lícula es projecta aquesta nit a la Sala Mozart (21h) amb entrades a la venda al preu de 4,50 euros. Podeu comprar-les clicant aquí.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *