Les ciutats de Dublín, Anvers i Praga seran les protagonistes del monogràfic de la 36ena Fira de Calella i l’Alt Maresme

CARTELL

Les ciutats de Dublín, Anvers i Praga seran les protagonistes del monogràfic de la 36ena Fira de Calella i l’Alt Maresme que es farà entre el 22 i el 25 de setembre.
El lema escollit és «Turisme i identitat» i el fil conductor de totes les activitats del monogràfic giraran a l’entorn de la tradició literària i cultural d’aquestes 3 ciutats europees.

PRESENTACIÓ CARTELL FIRAAquest matí durant la presentació del cartell promocional, la comissionada del monogràfic, Rut Martínez, ha anunciat una Fira de Calella i l’Alt Maresme que sorprendrà perquè es veuran formats nous, serà una «fira-festival molt vivencial». Martínez ha ressaltat la potència literària de les tres ciutats que servirà per confeccionar un programa d’activitats amb, entre altres, maratons de lectures, servei d’ àudios per escoltar llengües com el flamenc o el txec o representacions de dansa i coreografies. Rut Martínez ha parlat de coreografies que es podran veure a Calella.

Parlar de Praga és parlar de música clàssica i aquesta serà la protagonista durant l’última nit temàtica el diumenge 25 de setembre a les 21h.

També el patrimoni arquitectònic de Dublín, Praga i Anvers serà present a la mostra calellenca.

Tot i que avui no s’ha desvetllat el programa dels 4 dies de fira, el que sí hem conegut és que l’Ajuntament de Calella ha comptat amb el suport i assessorament de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat a l’àrea d’Història del Patrimoni Etnològic, de l’Associació Catalunya Celta pel que té a veure amb Dublín, el Centre Txec de Madrid i el departament d’ Afers Exteriors de la Generalitat.

Per la seva banda, la regidora responsable de la Fira, Núria Parella, ha recordat que enguany es fa una aposta per incrementar la qualitat de l’apartat d’artesania.

L’alcaldessa ha recordat que el segell Calella Vila Europea de l’Esport 2016, Foto Film i el Museu del Turisme formaran part important del relat de la Fira d’enguany. Ha volgut també agrair el suport i assessorament de la llibreria La Llopa en l’aspecte literari. Montserrat Candini ha tornat a recordar la vocació internacional de Calella amb aquest esdeveniment firal.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme compta amb un pressupost d’entre 160.000 i 165.000 euros. Enguany la distribució del recinte serà diferent respecte a les anteriors edicions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat