La febre dels pokémons també a Calella

Aquest joc té més de 100 milions de descàrregues. És força habitual trobar-nos a persones jugant per la Ciutat. L’objectiu és capturar, lluitar i comerciar amb pokemons (del japonès Poketto Monsuta), que significa monstre de butxaca i que estan amagats en el món real. Fins i tot algunes agències de viatge han organitzat aquest estiu safaris per “caçar” pokemons per diferents indrets del planeta.

Pokémon era un videojoc orientat al format de joc en rol que ha anat evolucionant cap a altres mitjans d’entreteniment com sèries de televisió, jocs de cartes, roba. Des de mitjans de juliol, l’empresa Niantic, va desenvolupar el Pokémon GO, un joc d’aventures centrat en la realitat augmentada que s’hi juga amb telèfons mòbils o tauletes digitals.

LA REALITAT AUGMENTADA

La realitat augmentada és una forma de veure la visió a través d’un dispositiu tecnològic que combinen elements reals amb elements virtuals i així crear una realitat mixta en temps real. Aquesta tècnica és utilitzada, per exemple a la Casa Batlló de Barcelona hi ha una videoguia que els turistes utilitzen amb realitat augmentada per situar-se dins l’època

ELS FENOMEN ‘POKÉMON GO’

El joc consisteix en “caçar” criatures que viuen a l’espai real tirant una espècie de boles que les captura. A Calella, podem trobar espais sensibles a la zona del cementiri o al carrer de lesglésia. També hi ha zones especials, com la Plaça del Mercat i la xemeneia de la Fàbrica Llobet-Guri. EL joc puntua els jugadors que caçen més pokemons i, per aconseguir pujar de nivell, s’han de fer quilòmetres. El joc ha aconseguit que aquells que abans es quedaven a jugar a casa davant de l’ordinador surtin al carrer.

Tot i que no tothom ho veu igual, últimament la Policia està rebent avisos de persones que mirant el mòbil creuen un carrer sense comprovar si passen cotxes o es posen a “caçar” aquestes criatures al mig de la via pública. Cosa que provoca molèsties als conductors. Alguns veins també han avisat a la Policia que de persones que truquen als timbres per intentar caçar un pokemon que està al menjador de casa seva.

El consum de bateria junt amb altres canvis que la companyia ha intrdouït en la forma de jugar-hi podria fer que acabés morint d’èxit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat