Les escoles no tancaran en cas d’un nou confinament

escola

Això és el que ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló qui ha assegurat que no es tancarà cap centre, i que únicament es tancaran els grups estables on es confirmi un positiu de coronavirus. També ha afegit que romandran operatius els menjadors per a les famílies vulnerables encara que hi hagi nou confinament. Des de la conselleria d’Afers Socials, s’ha anunciat una nova ajuda de fins a 300 euros per a famílies vulnerables que hagin d’aïllar-se per un infant en quarantena.

Així ho van explicar ahir en una roda de premsa el conseller d’Educació, Josep Bargalló, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la consellera de Salut, Alba Vergés. Tornar a l’escola el 14 de setembre i de manera segura és la prioritat de tothom en aquests moments. Bargalló explicava que no es plantegen  tancar l’escola en cap moment, fins i tot si no hi ha activitat lectiva.

L’obertura d’escoles és una mesura del retorn a la normalitat social després de l’estiu. Aquest retorn és el retorn a una normalitat afectada però que farem amb totes les mesures de seguretat. La nostra voluntat és no tancar en cap moment les escoles. Fins i tot si en aquella escola per motius de quarantena d’un grup, de diversos o de tots, no es fa activitat lectiva.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, també va anunciar que el menjador estarà obert perquè la “voluntat és seguir garantint l’alimentació dels alumnes vulnerables. ”

L’escola no tancarà perquè ha de continuar funcionament el servei de cuina. La millora manera de fer arribar el menjar que proporciona la cuina, és tenint-la oberta. Garantirem el menjar als alumnes també quan estiguin en quarantena. Podran accedir al centre, si les condicions sanitàries ho permeten o duent-los el menjar a casa.

Bargalló va assenyalar que en l’escenari d’un confinament perimetral, els centres educatius es mantindran oberts pels fills dels treballadors essencials.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va aprofitar la compareixença per anunciar la creació d’un nou ajut econòmic de 300 euros per a les famílies en situació més vulnerable que hagin de deixar de treballar per acollir els nens a casa en cas de quarantena.

Fiscalia perseguirà l’absentisme escolar

La Fiscalia avisa que actuarà si els nens i nenes no van a classe per motius injustificats. En aquest sentit el Ministeri públic recorda que l’ensenyament és obligatori dels 6 als 16 anys i diu que vigilarà perquè es compleixi la llei davant la incertesa de l’inici del curs escolar.
La Fiscalia recorda a pares i tutors legals que tenen l’obligació de portar els menors a l’escola. I en cas que faltin a classe de manera reiterada i sense un motiu de pes, obriran diligències per determinar si han saltat la llei i quines conseqüències penals poden tenir.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat